Az üzleti világban az egyik legnehezebb feladat a folyamatos üzletszerzés valamint a minőségi üzleti kapcsolatok építése. Számos üzleti fórum létezik, melyek megpróbálják összehozni a lehetséges üzleti partnereket, de ezek hatékonysága elenyésző. A legtöbb esetben, ha egy szolgáltatásra, termékre van szükségünk, akkor valamely keresőoldalon utána nézünk, és az első szembejövő cégtől kérünk árajánlatot. Ez mind magánszemélyeknél, mind cégeknél általános folyamat, amellyel nehéz új kapcsolatokat, ügyfeleket szerezni. Azok a cégek, akik valamiért nincsenek jelen az online világban teljesen kiszorulnak erről a piacról, pedig ma már jelentős forgalom bonyolódik le csak online.

Ezeket a nehézségeket, problémákat, igényeket figyelembe véve jött létre a Brillit, mely egy olyan online üzleti kommunikációs felület, amely megkönnyíti új üzleti kapcsolatok kialakítását, és egyben segíti azon vállalkozásokat, melyek még nem jelentek meg az online piactéren vagy csak korlátozott mértékben.

A Brillit célja, hogy egyszerre szolgálja ki mind két üzleti oldalt, teret biztosítson a kínálatnak és a keresletnek is. Ha új kivitelezőre, szolgáltatóra van szükségünk, akkor célzottan vagy bárki számára elérhetővé tehetjük, hogy milyen üzleti igényünk van. Ha a kínálati oldalt erősítjük, akkor böngészhetünk a felkínált munkák között, és szabadon adhatunk ajánlatokat.

A Brillit hosszú távú célja, hogy egy online üzleti közöséget hozzon létre, melyben a tagok megbízhatóak és ellenőrizhetőek. Mivel a Brillithez minden cég önként csatlakozhat, ezért nagyon fontos, hogy a cégek tevékenysége jól nyomon követhető legyen, mert így tudja biztosítani a rendszer az átláthatóságot, és a hitelességet.

A Brillit minden felhasználója számára nem csak irányított szolgáltatásokat tartalmaz, hanem saját felületet is biztosít, ahol a cégek bemutathatják tevékenységüket, referenciáikat. Ez a felület minden felhasználó számára egy hirdetési felület is egyben, melyen keresztül bárki szabadon megismerheti az adott cég működését, elősegítve az új üzleti kapcsolatok kialakítását. Ez a lehetőség főleg azon vállalkozások számára lehet értékes, akik nem vagy csak minimálisan rendelkeznek online megjelenéssel.

A legtöbb üzleti fórum – legyen az offline vagy online – mindig a cégekre épít, viszont egy nagyobb vállalkozói közösséget szinte kivétel nélkül kihagy, az egyéni vállalkozókat. Ennek a rétegnek az üzleti lehetőségei sokkal korlátozottabbak, mint a cégeké, mert nincsenek megfelelő fórumok, eszközök, melyekkel eredményesen tudnának újabb üzleti kapcsolatokat kiépíteni. Legtöbbszőr ajánlás útján, ismerősökön, barátokon keresztül szereznek új ügyfeleket. Az online piactéren kis számban vannak jelen, mert egyedüli vállalkozóként nincs idejük, ismeretük vagy megfelelő anyagi hátterük az online lehetőségek kihasználásában.

A Brillit működését tekintve arra helyezi a hangsúlyt, hogy a lehető legnagyobb mértékben tágítsa a vállalkozók számára az üzletszerzés lehetőségét, és segítse a munkájukat. A rendszerben található munkákákat és ajánlatokat mind bizalmasan kezeli, és csak azon piaci szereplők számára teszi elérhetővé, akik érintettek az adott projektben. A felhasználók egy olyan felülethez kapnak hozzáférést, ami minden kommunikációs lehetőséget megad a sikeres együttműködés kialakításához, és ezért nem számít föl semmilyen jutalékot, árkülönbözetet.

Fontosnak éreztük, hogy a vállalkozókat a lehető legtöbb kommunikációs csatornán keresztül segítsük. A Brillit belső zárt rendszerén kívül létrehoztuk ezt a blogot, mellyel hasznos információkat tudunk megosztani, be tudunk mutatni egy-egy vállalkozót, vállalkozói szegmenst.