Az egekbe szökő infláció egyértelműen arra készteti a vállalkozásokat és a fogyasztókat egyaránt, hogy újragondolják 2023-ra vonatkozó pénzügyi stratégiájukat. Eljött az ideje annak, hogy ne csak üzleti kilátásainkat biztosítsuk a következő hónapokra, hanem hogy inflációbiztossá is tegyük cégünket a jövő bizonytalanságaival szemben. Rendkívüli időket élünk, vállalkozóként pedig kiemelten fontos, hogy felkészülten vágj neki az elkövetkező időszaknak. Ebben tud segíteni neked a Brillit.com üzletfejlesztési platform.

Módosítsd az árstruktúrád!

A jelenlegi bizonytalan gazdasági időkben az áremelés jelentheti a különbséget aközött, hogy egy vállalkozás alig éli túl az inflációs időszakot, vagy folyamatosan képes fenntartani árbevételét. Valószínűleg az elmúlt egy-két évben már emeltél az áraidon, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne vezethetnél be további átváltozásokat. Amennyiben újból frissíteni szeretnéd árstruktúrádat, vess egy pillantást céged pénzügyi adataira és a versenytársak árazására is! A számok alapján látható lesz, mekkora áremelés szükséges a megnövekedett kiadások ellensúlyozása, végső soron pedig a nyereségesség érdekében.

Fektess technológiai automatizálásba!

A mai megváltozott gazdasági helyzetben az időhatékonyság egyenlő a pénzmegtakarítással. Ha olyan technológiába fektetsz, amely növeli a működési hatékonyságot és csökkenti a mindennapi terheket, akkor több időd marad ügyfeleid elégedettségének javítására és nyereséged növelésére. Egy új szoftver vásárlásra például alkalmi kiadást jelent, hosszú távon azonban erőforrásokat szabadíthat fel. A Brillit.com üzletfejlesztési platform lehetőségei időt és pénzt is spórolnak vállalkozásodnak: például egy rendszerben tarthatod vállalati folyamataidat, az adminisztrációtól a beszerzéseken át a kivitelezésig. Egyszerűen intézhető például a dokumentumkezelés, tenderekre jelentkezés, árajánlatok kiküldésre, sőt, a szerződéskötés és a folyamatos kapcsolattartás is.

Invesztálj továbbképzésekbe!

Vállalkozásod jövőre való felkészítésének egyik legfontosabb eleme az alkalmazottak képzésébe és fejlesztésébe történő befektetés. Amennyiben gondoskodsz arról, hogy munkavállalóid naprakészek legyenek a legújabb iparági trendekkel és technológiákkal kapcsolatban, produktívabbak és hatékonyabbak lehetnek. A képzési és fejlesztési programok közül érdemes olyan lehetőségeket választani, amelyek alkalmazottjaid számára relevánsak és segítenek javítani teljesítményüket. Ez segíthet bevonzani és megtartani a legjobb szakértőket, hiszen a munkahelyi önfejlesztés rendkívül vonzó és értékelendő lehetőség.

Tegyél aktívan az ügyfélelégedettségért!

Visszásnak hangozhat pénzt költeni infláció idején az ügyfélélmény javítására, pedig ez egy átgondolt hosszú távú stratégia alapja. Minél elégedettebbek ügyfeleid, annál valószínűbb, hogy visszatérnek vállalkozásodhoz, a személyes ajánlásnál pedig sokszor nincs is jobb referencia. Az elégedett, lojális ügyfelek így segíthetnek az ügyfélszerzésben, valamint a bevételek egyenletességének biztosításában, még az infláció miatt folyamatosan mozgó árak mellett is.

Készülj fel minden eshetősége!

Az infláció a vállalkozások legrosszabb rémálma is lehet, hiszen árnövekedést idézhet elő, mely az eladások és a haszonkulcsok csökkenéséhez vezethet. Készülj fel a legnehezebbre! Legyen vészhelyzeti készenléti terved, gondold át a legrosszabb szcenáriókat is! Továbbá fontos, hogy vállalatod rendelkezzen hosszú távú, stratégiai üzleti tervvel, emellett elegendő anyagi fedezettel a váratlan kiadások esetére.

Legyen a Brillit a virtuális tárgyalód és az új digitális asszisztensed!

Ma már alapvető követelmény, hogy digitalizáld üzleti folyamataid. Regisztrálj a Brillitre és lépj szintet! Csatlakozz több száz olyan vállalkozóhoz, akik már élvezik a tagság előnyeit! Nálunk sohasem fogysz ki a partnerekből, a lehetőségekből és az ötletekből.

Használd platformunk legnépszerűbb funkcióit:

  • készíts árajánlatot, értékesítsd a terméked vagy szolgáltatásod beszerzőknek,
  • kutass fel kivitelezőket, beszállítókat, alvállalkozókat és válogass az ajánlataik között,
  • szerezz még több bevételt vagy spórolj a kiadásaidon!