A mai kiszámíthatatlan, percről percre változó világunkban elengedhetetlen a rugalmasság, a jó alkalmazkodóképesség. Nincs ez másképp a kisvállalkozások esetében sem. Ha a mindennapi működés, munkaszervezés, a céges folyamatok merevek és rugalmatlanok, az hosszú távon komoly hátrányt okozhat. Azoknak a vállalkozásoknak van esélyük tartósan eredményesen működni, melyek képesek flexibilisen alkalmazkodni a világ változásaihoz. Íme, néhány tipp a vállalat rugalmasabb – egyben költséghatékonyabb – működéséhez!

Egy cég rugalmasságának előmozdítására számos területen megannyi lehetőség adódik – legyen szó munkaerőmenedzsmentről, vállalatirányítási megoldásokról, a kommunikációról vagy akár a munkavégzés helyszínéről. A konkrét intézkedések megvalósításához azonban a meglévő folyamatok beható ismerete és stratégiai szemléletmód is szükséges.

Íme néhány tipp, hogyan érdemes elindulni a rugalmasabb, és nem utolsó sorban költséghatékonyabb vállalatvezetés útján.

1. Rugalmas és hibrid munkavégzés

A 2020-as koronavírus-világjárvány alapjaiban változtatta meg a munkavégzéshez, azon belül is a munkaidőhöz és az irodai jelenléthez való viszonyunkat, miközben felértékelődött a munka-magánélet egyensúlya is. Mindez meg kell, hogy mutatkozzon a vállalatok feladatszervezésében is – legyen szó a home office és az irodai jelenlét ötvözetéről vagy a rugalmas, akár egyénre szabható munkaidőről. Az otthoni munkavégzés lehetőségének biztosítása ráadásul költséghatékonyságot is eredményezhet: ha kevesebb kolléga tartózkodik az irodában egyszerre, bőven elég egy kisebb méretű helységet fenntartani – ami napjaink energiaválságának közepette egyáltalán nem elhanyagolható tényező.

2. Digitalizált kommunikáció

A munkavégzés módjának átalakulása a kommunikációs csatornák változását is magával hozta. Egy vállalkozás számára ma már elengedhetetlenek a digitális megoldások: a videóhívásra alkalmas rendszerek, a gyors és könnyed egyeztetéseket biztosító vállalati platformok, valamint mindezek megbízható és stabil működése. Mindeközben persze nem szabad megfeledkezni a személyes beszélgetés erejéről sem – egyeztessünk, találkozzunk munkavállalóinkkal rendszeresen élőben is!

3. Felhatalmazás és bizalom

A felhatalmazás eszközével élve, a munkatársak egyéni szakértelmére és ítélőképességére építve az alkalmazottak úgy érezhetik, vezetőik megbíznak bennük és a munkájukban, feljogosítva érzik magukat arra, hogy saját munkakörükön belül önállóan láthassák el feladataikat. Felhatalmazott munkavállalók esetében nincs szükség mikromenedzsmentre (ami egyben a vezető idejének pazarlását is jelenti), miközben a beléjük fektetett bizalomnak köszönhetően növekszik az önértékelésük, a szervezet iránti elkötelezettségük, valamint a sikerhez való egyéni hozzájárulásuk egyaránt. Ehhez azonban rugalmas és nyitott vezetőkre van szükség.

4. Automatizált vállalatirányítás és folyamatok

A digitalizáció előnyei a vállalati folyamatok nagymértékű egyszerűsödésében mutatkoznak meg talán a legjobban. A Brillit.com üzletfejlesztési- és menedzsment platform több mint CRM, több mint üzlet, több mint szolgáltatáskereső. A felületen lehetőség van vállalati profilt létrehozni, tendereket kiírni, potenciális beszállítók ajánlatai között böngészni. A platform emellett a klasszikus vállalati folyamatok – mint például pályázatkiírás, ajánlatkérés, árajánlattétel, szerződéskötés, partnerkommunikáció – egyszerű, gyors, digitalizált elvégzésére is tökéletes kereteket biztosít. A Brillit ezáltal segíti az adminisztratív terhek csökkentését: időt és pénzt spórolhatnak vele a cégek. Mindemellett egyedülálló lehetőséget biztosít a vállalkozóknak arra is, hogy új partnerekre, alvállalkozókra találjanak, kiépítsék és bővítsék üzleti kapcsolati tőkéjüket. Csatlakozz Te is több ezer vállalkozóhoz és tedd könnyebbé mindennapjaidat!

Legyen a Brillit a virtuális tárgyalód és az új digitális asszisztensed!

Ma már alapvető követelmény, hogy digitalizáld üzleti folyamataid. Regisztrálj a Brillitre és lépj szintet! Csatlakozz több száz olyan vállalkozóhoz, akik már élvezik a tagság előnyeit! Nálunk sohasem fogysz ki a partnerekből, a lehetőségekből és az ötletekből.

Használd platformunk legnépszerűbb funkcióit:

  • készíts árajánlatot, értékesítsd a terméked vagy szolgáltatásod beszerzőknek,
  • kutass fel kivitelezőket, beszállítókat, alvállalkozókat és válogass az ajánlataik között,
  • szerezz még több bevételt vagy spórolj a kiadásaidon!