Alvállalkozók munkájának igénybevétele megszokott működési forma az üzleti életben, előnyei megkérdőjelezhetetlenek. A nagyvállalatok, multinacionális cégek hosszú távú stratégiájának gyakran alapkövét jelentik az alvállalkozói szerződések – bizony, többes számban! Még ha kis- vagy középvállalkozásként úgy is érzed, nem tartasz még ott, hogy több alvállalkozóval dolgozz együtt, érdemes újra gondolni a lépést. A széles portfóliójú alvállalkozói kör kialakítása ugyanis akár stratégiai és üzleti előnyt is jelenthet vállalatod, vállalkozásod számára.

Számos olyan eset merülhet fel a mindennapi üzletmenetben, amikor alvállalkozói munka bevonására van szükség – ilyen lehet például egy nagyobb kapacitást igénylő, egyedi vagy szerteágazó szakértelmet igénylő projekt, vagy a szezonálisan megnövekedett munkamennyiség. Külsős alvállalkozó munkájának igénybevétele általában költség- és időhatékonyság, valamint minőségi szempontokból is célszerű.

Milyen előnyei vannak egy alvállalkozó bevonásának?

Az alvállalkozóval való közös munkának számos előnyét tapasztalhatják meg a vállalatok – legyen szó multiról, nagyvállalatról, vagy akár kkv-ről.

  • Az alvállalkozó hatékony segítséget nyújthat bizonyos időszaki projektek, vagy akár hosszabb távú közös munka esetén is.
  • Alkalmazása költség- és időhatékony, valamint kockázatmentes; illetve kevesebb és sokszor könnyedebb jogi kötelezettségeket jelent a velük való együttműködés.
  • Az alvállalkozók legtöbbször olyan szakértelemhez, készségekhez és hozzáértéshez nyújthatnak hozzáférést, ami nem érhető el mindig a vállalatok belül.
  • Alkalmazásuk segíthet növelni a vállalat termelékenységét.
  • Az egyéni szerződéskötésnek köszönhetően a vállalat saját igényei szerint formálhatja az együttműködés időtartamát és formai követelményeit is.

A legfontosabb a megfelelő alvállalkozó megtalálása

Az alvállalkozókkal való együttműködés nem csak a vállalat versenyképességéhez, de piaci sikereihez is hozzájárulhat. A legfontosabb tényező azonban az, hogy a vállalat a számára legmegfelelőbb alvállalkozót találja meg – ugyanis a leginkább egymáshoz illő üzleti partnerek alkotják a legerősebb stratégiai együttműködést, hosszú távon versenyelőnyt biztosítva a konkurenciával szemben.

Érdemes arra törekedni, hogy minden szükséges alfeladathoz vagy területhez a szakmailag legmegfelelőbb alvállalkozót találjuk meg. Nem biztos, hogy az a partner, aki kiemelkedő az adóügyekben, legalább olyan hozzáértő a HR területén is – sőt!

Keressünk! Válogassunk! Írjunk ki tendereket! Ne ragadjuk le egy alvállalkozónál – adjuk meg az esélyt annak, hogy a különböző alvállalkozók saját kompetenciájuknak megfelelően segíthessék vállalkozásunkat!

Hol keressünk jó alvállalkozókat?

A Brillit.com üzletfejlesztési platform egyedülálló lehetőséget biztosít a vállalkozóknak, hogy új partnerekre, alvállalkozókra találjanak, kiépítsék és bővítsék üzleti kapcsolati tőkéjüket, tendereket írjanak ki. Böngéssz Te is a Brilliten több ezer potenciális beszállítód ajánlata között! Találd meg közöttük új alvállalkozóidat! Kérj ajánlatot több száz potenciális partnertől – egyetlen kattintással! Csatlakozz Te is több ezer vállalkozóhoz és tedd könnyebbé mindennapjaidat!

Legyen a Brillit a virtuális tárgyalód és az új digitális asszisztensed!

Ma már alapvető követelmény, hogy digitalizáld üzleti folyamataid. Regisztrálj a Brillitre és lépj szintet! Csatlakozz több száz olyan vállalkozóhoz, akik már élvezik a tagság előnyeit! Nálunk sohasem fogysz ki a partnerekből, a lehetőségekből és az ötletekből.

Használd platformunk legnépszerűbb funkcióit:

  • készíts árajánlatot, értékesítsd a terméked vagy szolgáltatásod beszerzőknek,
  • kutass fel kivitelezőket, beszállítókat, alvállalkozókat és válogass az ajánlataik között,
  • szerezz még több bevételt vagy spórolj a kiadásaidon!