A sikeres vállalkozásépítés egyik elengedhetetlen alappillére az új ismeretségek szerzése, a kapcsolati háló bővítése és a potenciális ügyfelekkel való interakció – vagyis a networking. Az üzleti életben a kapcsolatépítés bizalmi és baráti kapcsolatok kialakítását jelenti, melyekre támaszkodva a vállalkozás is előrébb léphet. Érdekel, hogyan bővítheted kapcsolati tőkéd? Íme néhány tipp!

Napjaink felgyorsult világában, ahol a személyes kontaktus egyre inkább háttérbe szorul, kifejezetten nehéz időtálló, produktív és értékes üzleti kapcsolatokat kialakítani. Az új ismeretségek szerzése, kapcsolati rendszerünk folyamatos frissítése és bővítése, illetve a potenciális ügyfelekkel való interakció azonban elengedhetetlen a sikeres vállalkozásépítéshez.

A kiterjedt, erőteljes és megbízható kapcsolati háló vállalkozásod legfontosabb értéke lehet, segíthet ugyanis új, potenciális ügyfelek megtalálásában és olyan üzleti kapcsolatok, partnerségek kialakításában, amikre támaszkodhatsz és amik elősegítik vállalkozásod hosszú távú fejlődését. A megfelelő emberek ismerete és a velük való kapcsolatok kialakítása számos ajtót nyithat meg vállalkozásod előtt.

Vegyél részt!

Kövesd figyelemmel a profilodba illő eseményeket, rendezvényeket! Kövesd a szakmai fórumok weblapjait és közösségimédia-oldalait, hogy biztosan értesülj a számodra releváns rendezvényekről! Vegyél részt minél több találkozón, beszélgess minél több emberrel! Előtte tájékozódj és kerülj képbe: készülj fel a legfontosabb témákból és ha van rá lehetőség, nézz utána azoknak a résztvevőknek is, akik lehetséges beszélgetőpartnerek – később pedig potenciális partnerek és ügyfelek lehetnek.

Legyen a Brillit a virtuális tárgyalód és az új digitális asszisztensed!

Ma már alapvető követelmény, hogy digitalizáld üzleti folyamataid. Regisztrálj a Brillitre és lépj szintet! Csatlakozz több száz olyan vállalkozóhoz, akik már élvezik a tagság előnyeit! Nálunk sohasem fogysz ki a partnerekből, a lehetőségekből és az ötletekből.

Használd platformunk legnépszerűbb funkcióit:

  • készíts árajánlatot, értékesítsd a terméked vagy szolgáltatásod beszerzőknek,
  • kutass fel kivitelezőket, beszállítókat, alvállalkozókat és válogass az ajánlataik között,
  • szerezz még több bevételt vagy spórolj a kiadásaidon!

Csatlakozz!

Az iparág-specifikus szövetségekhez, szakmai és üzleti szervezetekhez való csatlakozás remek lehetőséget teremt a kapcsolati háló bővítésére és szakmabeliekkel való konstruktív eszmecserére egyaránt. Nézelődj és csatlakozz minél több olyan szervezethez, intézethez, szakmai közösséghez, melyek profilba illenek! Légy segítőkész, aktív és érdeklődő! Gondold át, ami az, amivel a te vállalatod tud hozzájárulni a szervezethez, a proaktivitás ugyanis további lehetőségeket nyithat vállalkozásod számára.

Légy online!

A kapcsolati háló bővítésére az online tér is remek lehetőséget nyújt – különösképp, hogy a networking az elmúlt évtizedben, de a világjárvány miatt elsősorban az elmúlt pár évben gyakorlatilag átköltözött az online térbe. Érdemes jelen lenni tehát olyan online felületeken, ahol a networking előtérbe kerül. A Brillit.com üzletfejlesztési platform egyedülálló lehetőséget biztosít a vállalkozásoknak, hogy az online térben új partnerekre, ügyfelekre, üzletfelekre találjanak, kiépítsék és bővítsék üzleti kapcsolati tőkéjüket, illetve ápolják meglévő kapcsolataikat. Légy jelen a diskurzusban, networkingelj, kapcsolódj be a gazdasági vérkeringésbe!