Költségcsökkentés, kordában tartott adminisztrációs terhek, hatékonyabb időmenedzsment, elégedettebb kollégák – mind-mind olyan felbecsülhetetlen előny, melyhez a technológia segítheti hozzá a nyitott szellemű vállalkozókat. Hogyan változtatta meg egy kis kézműves pékség életét az online időpontfoglalás? Hogyan lehet sikeres egy bőrdíszműves 2022-ben? És mi a helyzet azokkal, akik a piaci igényeket felismerve maguk fejlesztenek digitális megoldásokat, hogy másokat támogassanak egy fenntarthatóbb üzleti modell felépítésében? Bemutatunk három vállalkozást, melyek nagyot szakítottak a digitalizációval, tartozz te is közéjük!

Ide Süss Manufaktúra – mindenki megkapja a kenyerét

Kovács Anita, az Ide Süss Manufaktúra alapítója a kommunikációs szakmában töltött évek után talált rá igazi szenvedélyére: a kovászos kenyérre. Szabadidejében kezdte el kitapasztalni, mitől lesz ínycsiklandozóan finom egy ilyen péksütemény, majd profik mellett tanulta el a szakma fogásait és közben saját boltról álmodott. A kenyereit előbb kis műhelyében kezdte el készíteni a barátoknak és a családnak, majd az online térbe lépett és a közösségi oldalakon is megjelenítette a kínálatot. Már ekkor is megmutatkozott, hogy péksüteményeire sokkal nagyobb az igény, mint gondolta, de a manufaktúra megalapítása után nyilvánvalóvá vált, hogy ez az üzleti modell nem fenntartható: a vásárlók keresték az üzletben a finom falatokat, de a kínálat gyakran addigra már kifutott, így üres kézzel (és éhesen) kellett távozniuk. Az online foglalási rendszer bevezetése eleinte nagy kihívást jelentett, ám hamarosan kiderült, hogy sokkal kiszámíthatóbb működésre állt át a vállalkozás, ráadásul az idő- és alapanyaggazdálkodás szempontjából is megváltoztak a mindennapok. A legfontosabb pedig, hogy a vásárlók pontosan tudják, hogy mikor, melyik termékért mehetnek be a boltba, majd elégedettem fogyaszthatják a finom péksüteményeket.

Fotó: Facebook/Ide Süss Manufaktúra

Csollak Leather – hagyományos értékek az online térben

Csollák Zsolt bőrdíszművesség iránta szenvedélye egészen fiatal korába nyúlik vissza, tiniként lovagolt és íjászkodott, így jött az ötlet, hogy az új felszerelését saját maga készítse el. Bár ez eredmény nagyon ígéretes lett, mégis akkor gondolkodott el azon, hogy akár üzletet is építhetne alkotásaira, mikor a feleségének készített bőrtáska aratott zajos sikert. Zsolt munkája minden szempontból a hagyományos értékeket képviseli: műhelyét családi otthonában alakította ki, ahol mindig a gyermekei közelében lehet, de a legfontosabb, hogy ragaszkodik a kiváló minőséghez, az első osztályú alapanyagokhoz, így olyan örök darabokhoz juthatnak a vevői, melyeket bármikor örömmel hordhatnak. De mégis hogyan jutnak el a termékek a vásárlókhoz, és egyáltalán, hogyan tud piacot szerezni magának napjainkban egy bőrdíszműves? Zsolt számára a saját, márkájához pontosan illő megjelenéssel és üzenetekkel működő weboldalának, majd később webshopjának az elkészítése hozta meg az áttörést, sőt, a közösségi média világában is otthonosan mozog a vállalkozása. Itt a bizonyíték: nem elég jót csinálni, beszélni is kell róla!

Fotó: Instagram/csollakleather

Legyen a Brillit a virtuális tárgyalód és az új digitális asszisztensed!

Ma már alapvető követelmény, hogy digitalizáld üzleti folyamataid. Regisztrálj a Brillitre és lépj szintet! Csatlakozz több száz olyan vállalkozóhoz, akik már élvezik a tagság előnyeit! Nálunk sohasem fogysz ki a partnerekből, a lehetőségekből és az ötletekből.

Használd platformunk legnépszerűbb funkcióit:

  • készíts árajánlatot, értékesítsd a terméked vagy szolgáltatásod beszerzőknek,
  • kutass fel kivitelezőket, beszállítókat, alvállalkozókat és válogass az ajánlataik között,
  • szerezz még több bevételt vagy spórolj a kiadásaidon!

DoqDrive – szerződéskötés gyorsan és egyszerűen

A koronavírus-járvány alapjaiban rengette meg világunkat és nagy kihívást jelentett a hazai vállalkozások számára is az üzletfolytonosság – és ezzel a talpon maradás – biztosítása. Sok megkeresést kapott ebben az időszakban a magyar világszabadalmat jegyző DoqDrive, mely cégeknek és magánszemélyeknek kínálja „digitális pecsét” megoldását, így ügyfelei jogilag is elismert formában tárolhatják dokumentumaikat az online térben. Létfontosságú lépés ez a legtöbb vállalkozás számára, hiszen ezzel lehetővé válik minden olyan adminisztratív tevékenység digitalizálása, melyet korábban személyesen intéztek. Könnyedén köthetnek új szerződéseket, kiállíthatják a fuvarleveleket és számlákat, sőt, a kollégák elégedettségét is nagyban növeli a kényelmes, de információbiztonság szempontjából is kikezdhetetlen fejlesztés, hiszen a HR-dokumentumok, bérjegyzékek is elláthatók a digitális hitelesítéssel. A DoqDrive tehát más vállalkozásoknak segít felfedezni és hatékonyan használni a technológiában rejlő előnyöket, ráadásul ebből maga is profitál.

Te is kilépnél a fényre, szeretnél láthatóvá válni az online térben, kapcsolatokat építeni és egy gombnyomással megtalálni a megfelelő projekteket vagy éppen partnereket vállalkozásod számára? A Brillit.com-on mindezt megteheted egy helyen, vágj bele még ma!