Kétségtelenül sok legenda és tévhit lengi körül a vállalkozói létet, hiszen sokan vágynak az önállóságra, szakmai sikerre és arra, hogy egész nap azzal foglalkozhassanak, amit valóban szeretnek csinálni. Ugyanakkor akik veszik a bátorságot és belevágnak a nagy kalandban, hamar szembesülnek az indulás nehézségeivel: adminisztráció, pénzügyi döntések és 24 órás „munkaidő” vár a kezdő vállalkozókra, miközben eleinte igencsak nehéz az ügyfelek megszólítása. Most adunk pár tippet, melyekkel felpörgetheted a beérkező megrendelések számát és elégedetten hajthatod álomra a fejed nap végén. Vágjunk is bele!

Ahogy életünk szinte minden dimenziója, az üzletszerzések jelentős része is az online térben dől el napjainkban. Lehet valaki kiváló grafikus, készítheti a legfinomabb péksüteményeket vagy textiltáskákat, ha nem teszi magát „láthatóvá” a digitális világban, kevés eséllyel indul az új ügyfelekért folytatott harcban. Nem mindegy azonban, hogyan alakítja egy vállalkozás a saját online profilját, és ezzel el is érkeztünk az első leckéhez: fontos, hogy jól felismerhető, következetes kommunikációt kövess minden egyes felületen. Találj ki egyedi, megkülönböztethető „személyiséget” a vállalkozásodnak, és mindig tartsd szem előtt az alábbiakat!

Meséld el a történeted!

Gondolkodtál már azon, hogy mi alapján választasz a sok egyforma webáruház közül? Miért szimpatikusabb az egyik vagy a másik, mikor ugyanazon az áron kínálják a kinézett terméket? Nos, sok esetben „adja” el a portékát a mögötte álló vállalkozás és egy-egy emberi történet, mellyel mindenki könnyen tud azonosulni. Vedd sorra, hogy a te termékeid vagy szolgáltatásaid mögött milyen motivációk állnak, mik a céljaid és milyen küldetéssel vágtál bele a vállalkozói létbe! Fontos, hogy mindezt egy folyamatosan elérhető platformon kommunikáld, avagy legyen egy hely az online térben, amely a vállalkozásod igazi otthonául szolgál.

Legyen a Brillit a virtuális tárgyalód és az új digitális asszisztensed!

Ma már alapvető követelmény, hogy digitalizáld üzleti folyamataid. Regisztrálj a Brillitre és lépj szintet! Csatlakozz több száz olyan vállalkozóhoz, akik már élvezik a tagság előnyeit! Nálunk sohasem fogysz ki a partnerekből, a lehetőségekből és az ötletekből.

Használd platformunk legnépszerűbb funkcióit:

  • készíts árajánlatot, értékesítsd a terméked vagy szolgáltatásod beszerzőknek,
  • kutass fel kivitelezőket, beszállítókat, alvállalkozókat és válogass az ajánlataik között,
  • szerezz még több bevételt vagy spórolj a kiadásaidon!

Az ügyfélélmény az első

Az ügyfélkapcsolatok mindig előkelő helyen szerepeltek egy cég sikerességének tényezői között, de a koronavírus-járvány még inkább előtérbe helyezte a kérdést: mindenki mihamarabb szeretne választ kapni a felmerülő kérdéseire, bejelenteni az esetleges panaszait, illetve kézhez venni a megrendelt termékeket. Emellett egyre nagyobb szerepet kap nem csak a gyorsaság, de az ügyfélélmény is, vagyis a vásárlóiddal, partnereiddel folytatott kommunikáció minőségére is ügyelned kell. Légy elérhető, fektess komoly erőforrásokat az ügyfelekkel, megbízókkal folytatott párbeszédekre, és éreztesd velük, hogy fontos számodra a véleményük és az elégedettségük!

Digitális kapcsolati tőke

A networking – habár még csak nem is magyar nyelvű szó – mindannyiunk számára jól ismert és kulcsfontosságú kifejezés. Gyakran tapasztalhatjuk saját bőrünkön is, mennyit tud segíteni nekünk a mindennapokban a kiterjedt kapcsolati háló. Könnyen gondolhatnánk, hogy az online térben ez is egyszerűbb, ugyanakkor mégis sokkal nehezebb megtalálni a közös hangot a személyes találkozás lehetősége nélkül. Használj ezért ki minden kínálkozó lehetőséget a kapcsolatépítésre: regisztrálj a kamarai eseményekre, szakmai fórumokra és konferenciákra, az ingyenesen elérhető applikációkkal készíts rövid bemutatkozó videókat, legyél elérhető minél több digitális felületen és közösségi oldalon!

A Brillit.com üzletfejlesztési platform az összes, fent említett fogást segít neked megvalósítani: létrehozhatod saját vállalkozói profilodat, mellyel láthatóvá válhatsz ügyfeleid és partnereid számára, illetve gyorsan és könnyedén kommunikálhatsz rengeteg potenciális megbízóval. Csatlakozz még ma a Brillit.com közösségéhez és valósítsd meg vállalkozói álmaidat!