Napjaink gyorsan változó, folyamatos versenyhelyzetet jelentő és a végletekig digitalizált gazdasági környezetében nagyon fontos, hogy a sikerre törekvő vállalkozások hangsúlyos online jelenléttel és láthatósággal rendelkezzenek. Enélkül nehezebb relevánsak maradni és az ügyfélszerzés is döcögősebb lehet. Szeretnél sikeres vállalkozást vezetni? Íme 5 tipp az online láthatóság növelésére!

1. Ütős weboldal

Digitális világunkban elengedhetetlen a vállalati weboldal megléte. Az alapvető, legfontosabb információkat, a vállalkozás tevékenységét és elérhetőségeit tartalmazó, grafikailag szépen kidolgozott és up-to-date információkkal frissített honlap növeli a vállalat hitelességét és jelentősen hozzájárulhat az ügyfélszerzéshez.

  • Pro tipp: weboldalad legyen mindenképp mobilra optimalizált!

2. Közösségimédia a köbön

A közösségimédia-jelenlét legalább olyan alapvetés, mint a weboldal megléte: a honlap után a social media felületeken nézünk utána leggyakrabban a cégeknek. A vállalati profilokon mindenképp szerepeljen logó, szlogen, rövid leírás a vállalkozásról és a tevékenységéről. Tüntessük fel a weboldalt és az elérhetőségeket is – de csakis aktív, elérhető kontaktokat adjunk meg!

  • Pro tipp: cégprofilunk és belőtt ügyfélkörünk alapján válogassuk meg a különböző felületeket! Valakinek a LinkedIn és a Facebook javasolt, de sok cégprofil esetében az Instagram és a TikTok is megfontolandó lehetőség.

3. Keresőoptimalizálással az eredményekért

Legyünk őszinték: ha rákeresünk valamire a neten, vajon hányszor kattintunk tovább az első találati oldalnál? Majdnem soha. Ez pedig azt jelenti, hogy amit nem találunk meg az első oldalon, az gyakorlatilag nem létezik számunkra. Ha a weboldalunk vagy a közösségimédia-fiókjaink nem jelennek meg itt, akkor nehezen fogunk látogatókat – és így végeredményben – ügyfeleket bevonzani. Ezen segít a kereső(motor)optimalizálás, angolul search engine optimization, vagyis SEO.

A SEO olyan megoldások összessége, amivel elérhetjük, hogy az adott oldalunkat a keresőmotorok (pl. Google vagy Yahoo) minél előbb megjelenítse a találatok között. Hatékony SEO stratégiával, a megfelelő kulcsszavakkal és hirdetési opciókkal igazi lendületet adhatsz vállalkozásod online jelenlétének!

4. Hatásos online hirdetések

A különböző hirdetések, reklámok nagyban hozzájárulnak vállalkozásod online láthatóságához. Legyen szó keresési hirdetésről (search ads), amik szöveges formában jelennek meg a keresőmotorok találataiban; vizuális hirdetésekről (display ads), amik képalapú, az adott vállalkozás profiljához illő weboldalakba ágyazott hirdetések; vagy akár célzott hirdetésekről (retargeting ads), amik a célközönség pontos célzására alkalmasak – a hirdetések is jelentős löketet adhatnak a vállalkozás online hírének terjedéséhez.

5. Networking és közösségi lét

A networking, vagyis kapcsolatépítés az elmúlt évtizedben, de a világjárvány miatt különösképp az elmúlt pár évben gyakorlatilag átköltözött az online térbe. Az új ismeretségek szerzése, a kapcsolati hálónk bővítése és a potenciális ügyfelekkel való interakció elengedhetetlen a sikeres vállalkozásépítéshez. A Brillit.com üzletfejlesztési platform remek lehetőséget kínál az üzleti kapcsolati tőke kiépítésére, bővítésére és a meglévő kapcsolatok ápolására egyaránt. Légy láthatóan jelen a diskurzusban, kapcsolódj be a gazdasági vérkeringésbe!

Legyen a Brillit a virtuális tárgyalód és az új digitális asszisztensed!

Ma már alapvető követelmény, hogy digitalizáld üzleti folyamataid. Regisztrálj a Brillitre és lépj szintet! Csatlakozz több száz olyan vállalkozóhoz, akik már élvezik a tagság előnyeit! Nálunk sohasem fogysz ki a partnerekből, a lehetőségekből és az ötletekből.

Használd platformunk legnépszerűbb funkcióit:

  • készíts árajánlatot, értékesítsd a terméked vagy szolgáltatásod beszerzőknek,
  • kutass fel kivitelezőket, beszállítókat, alvállalkozókat és válogass az ajánlataik között,
  • szerezz még több bevételt vagy spórolj a kiadásaidon!