Fenntartható innovációkat díjaz az EIT Community Booster program, amelynek keretében egymillió eurónyi támogatásra pályázhatnak kezdő európai vállalkozások – közölte a programot irányító Európai Innovációs és Technológiai Intézet. A programra jelentkezni idén december 17-ig lehet.

Összesen egymillió eurónyi támogatásra pályázhatnak kezdő európai vállalkozások. A programot irányító Európai Innovációs és Technológiai Intézet (The European Institute of Innovation and Technology, EIT) közleménye szerint a díjon a program nyertesei, összesen húsz vállalkozás osztozik majd egyenlő mértékben.

Közvetlen kifizetés

A támogatásokat részben közvetlen kifizetésként kapják, részben olyan szolgáltatásokon keresztül, amelyekkel növekedési pályára állhatnak – írták.

Olyan cégek jelentkezését várják, amelyek a városi élet, az ipar, a klímaváltozás, az élelmiszer-ágazat, jólét, egészség, életminőség területén kínálnak nemzetközi piacokon is versenyképes, de fenntartható megoldásokat.

Öt alprogram

A közlemény szerint az EIT Community Booster öt alprogramból áll. Az EIT Digital Accelerator a digitális átalakuláshoz kapcsolódó kezdeményezéseket, a Clean Cities ClimAccelerator az egészségesebb és tisztább városi környezetet eredményező újításokat, az EIT Food Accelerator Network a mezőgazdasági, élelmiszeripari vállalkozásokat támogatja. Az EIT Manufacturing Accelerator a gyártási folyamatok, a EIT Urban Mobility Accelerator pedig a nagyvárosi életmód átalakítását ösztönzi.

Végezetül az MTI azt írta: jelentkezni 2021. december 17-ig lehet. A kiválasztás szempontjairól a program honlapja tájékoztat.

Borítókép: Envato Elements, forrás: MTI