Már igényelhető az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kamat- és kezelési költség támogatása mellett működő Széchenyi Lízing GO!  Ez a konstrukció a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások számára nyújt lehetőséget eszközbeszerzés finanszírozására – hívta fel a figyelmet Krisán László, a Széchenyi Kártya Programot működtető Kavosz Zrt. vezérigazgatója közleményében.

A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások újraindítását segíti a Széchenyi Lízing GO konstrukció, amely felhasználható agrár célú és nem agár célú lízingügyletek, így például új vagy használt személygépjármű, haszongépjármű, gép, berendezés, immateriális javak és ingatlan finanszírozására is.

A 2021. szeptember 1-jétől igényelhető Széchenyi Lízing GO! az első konstrukció a Széchenyi Kártya Programban, amely online is kezdeményezhető – tájékoztatott Krisán László.

Kiemelten kedvező feltételek

A Kavosz vezérigazgatója ismertette: a széles körűen felhasználható, kiemelten kedvező feltételű Széchenyi Lízing GO! az állami támogatásnak köszönhetően évi fix 0,5 százalékos kamat mellett érhető el a vállalkozások számára minimum egymillió forinttól maximum egymilliárd forintig, akár 10 éves futamidővel. Továbbá kezdő vállalkozások számára is igényelhető.

A Kavosz közleménye idézte Zs. Nagy Istvánt, a Magyar Lízingszövetség elnökét, aki szerint a piaci visszajelzések alapján a Széchenyi Lízing GO! iránt kifejezetten erős kereslet mutatkozik, és a konstrukció jelentősen hozzájárul a vállalkozások járvány utáni helyzetének javításához.

Kérelmek benyújtása

A Széchenyi Lízing GO! termékre vonatkozó igénylési kérelmet a VOSZ, a területi kereskedelmi és iparkamarák és a KAVOSZ Zrt. kijelölt irodáiban nyújthatják be: a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének irodáiban, a területi kereskedelmi és iparkamarák irodáiban, valamint a KAVOSZ Zrt. irodáiban.

Minden befogadóhelyen a teljes körű információk megadásától, az igénylési folyamat lebonyolításáig ellenszolgáltatás – sikerdíj, jutalék, ügynöki díj, tanácsadói megbízási díj – nélkül állnak az érdeklődők rendelkezésére.

Borítókép: Envato Elements, forrás: KAVOSZ ZRT.