A 2027-ig tartó új fejlesztési ciklusban 1700 milliárd forintot biztosít a kormány a településeknek – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán közzétett videóban.

Mintegy 1700 milliárd forintot biztosít a kormány a településeknek a 2027-ig tartó új fejlesztési ciklusban – fogalmazott Varga Mihály.

A miniszter elmondta, hogy a kormány a fejlesztéseket a TOP Plusz program keretében fogja össze, a www.palyazat.gov.hu oldalon már elérhetőek az első felhívások tervezetei. Ezek épület-korszerűsítésekkel, óvodák és bölcsődék fejlesztésével, valamint a fenntartható közlekedéssel kapcsolatosak – tette hozzá.

Kétezer település nyert

Emlékeztetett: a TOP program az előző fejlesztési ciklusban kiemelkedően sikeres volt: több mint kétezer település tervei nyertek támogatást 1600 milliárd forint értékben. A fejlesztéseknek köszönhetően többek között 800 kilométernyi út újult meg, 14 ezer bölcsődei férőhely létesült és csaknem 1500 kilométeren épült kerékpárút – ismertette.

Az új pályázatokhoz várják az érintettek észrevételeit. A cél az, hogy az első felhívásokat már idén ősszel meg tudják jelentetni. A fejlesztések így minél hamarabb hozzájárulhatnak a települések fejlődéséhez és a gazdaság újraindításához – emelte ki Varga Mihály.

Borítókép: Envato Elements, forrás: PM