Társadalmi vitára bocsátja a Miniszterelnökség az operatív programok stratégiai környezeti vizsgálati jelentéseit. A dokumentumok a központi pályázati weboldalon véleményezhetőek.

Magyarország kormánya a 2021-2027 közötti európai uniós költségvetési ciklus fejlesztéseinek megvalósítására operatív programokat készít – jelentette be a Miniszterelnökség.

Közölték, a Miniszterelnökség Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkársága az európai uniós és a magyar jogszabályoknak megfelelően stratégiai környezeti vizsgálati jelentéseket készíttet a programokról.

Megismerhetőek a vizsgálati jelentések

Hangsúlyozták, a vizsgálat célja, hogy feltárja az operatív programok lehetséges környezeti hatásait, és javaslatokat tegyen a környezeti és fenntarthatósági szempontok érvényesítésére a programozási és megvalósítási folyamatban. A vizsgálatot széleskörű partnerség kíséri.

Az IKOP Plusz, GINOP Plusz, TOP Plusz, illetve KEHOP Plusz programokhoz készült környezeti jelentések társadalmi egyeztetése sikeresen lezárult, ugyanakkor megnyílt a lehetőség a Digitális Megújulás Operatív Program Plusz (DIMOP Plusz) és az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program Plusz (EFOP Plusz) stratégiai környezeti vizsgálati jelentéseinek megismerésére és véleményezésére a központi pályázati weboldalon.

Műhelytalálkozóra lehet jelentkezni

A jelentésekkel kapcsolatos észrevételek megtételére 2021. szeptember 17-ig van lehetőség.
A Miniszterelnökség a környezeti jelentések véleményezésének elősegítése érdekében online műhelytalálkozót szervez, melynek időpontjáról és a jelentkezés módjáról szintén a honlapon található további információ.

Borítókép: Envato Elements, forrás: Miniszterelnökség