Egy kezdő vállalkozásnak rengeteg problémával kell szembenéznie az induláskor, így jelentős részük már az első hónapokban lemorzsolódik, eladósodik. Ha mi nem akarunk ebbe a helyzetbe kerülni, válasszuk a Brillit szolgáltatását!

Egy induló vállalkozás legalapvetőbb problémái már évek, sőt évtizedek óta változatlanok. Bár közhelynek tűnhet, de esetükben valóban igaz állítás, hogy minden kezdet nehéz, és sokan hiába kutatják a lehetőségeket, a legtöbb esetben csak látszatsegítséget kapnak. Ha induló vállalkozóként mi is megtapasztaltuk már mindezt, akkor érdemes kipróbálnunk a Brillitet!

Ezt az online üzleti közösségi platformot ugyanis részben azért is hozták létre, hogy megtámogassa a kezdő vállalkozókat. Természetesen közel sem csak nekik szól, a haladó cégeknek, sőt a beszerzőknek egyaránt tökéletes alternatíva lehet abban az esetben, ha szeretnék megkönnyíteni a dolgukat, de a kezdő vállalkozók is rengeteg előnyös lehetőségét kihasználhatják majd.

Lássuk azonban konkrétan azokat az előnyöket, melyek kapcsán számukra érdemes a Brillitet választani.

Áthidalja az egyik legnagyobb problémát, a partnerszerzést

A legtöbb induló vállalkozás számára hatalmas problémakört jelent az első években a partnerszerzés. Bár később is az egyik legnehezebb terület marad, de referenciákkal és elégedett ügyfelekkel a háttérben jellemzően már egyszerűbb lehet a kérdéses folyamat, azonban a legelején még sokan minden követ megmozgatnak azért, hogy felhívják magukra a figyelmet.

Vannak ugyan hatásos alternatívák, így például a gerilla marketing a közösségi oldalakon, vagy a keresőoptimalizálás alkalmazása, azonban ezek vagy csak kellő kitartás és türelem esetén hoznak eredményt, vagy kell néhány hónap, amíg éreztetik hatásukat. Márpedig egy éppen startoló vállalkozásnak nincs ideje, azonnal kell ügyfeleket és munkát szerezniük ahhoz, hogy fennmaradhassanak.

Rengetegen ilyenkor odáig merészkednek, hogy különféle üzleti reggeliken vesznek részt, esetleg önmaguknak kellemetlenséget okozva házalni kezdenek, de aki ezeket már próbálta, az nagyon jól tudja, hogy mennyire hatástalan alternatívák. Hogy akkor mégis mi lehet a segítség ilyen esetben? Például a Brillit használata – pláne a mostani vírushelyzetben – kifejezetten jó alternatívának bizonyul!

Ennek az oka leginkább az, hogy a közösségi platformnak köszönhetően azonnal áthidalhatjuk a partnerszerzés problémáját, hiszen a Brilliten sokkal egyszerűbb lesz bekerülni árajánlatunkkal egy olyan vállalkozáshoz vagy megrendelőhöz, akikhez korábban esélyünk sem volt, mert már a titkárnőknél elakadtunk a kapcsolatfelvétel során, pedig versenyképes árajánlattal és lehetőségekkel szolgáltunk volna egy adott probléma megoldására.

A Brilliten azonban egy testhezálló kiírásra rögtön reagálhatunk, üzenetet vagy árajánlatot küldhetünk, melyek biztosan eljutnak a másik félhez, a prémium szolgáltatások alkalmazásával ráadásul extra figyelmet is irányíthatunk magunkra, egyszóval könnyebb lesz partnereket találni, akiket ráadásul gyűjthetünk és listázhatunk annak érdekében, hogy a jövőben egyszerűbb legyen a közös munka és kommunikáció.

Egyszerűbb lesz árajánlatokat küldeni

Nagyon gyakori probléma egy kezdő vállalkozásnál, hogy hiába dolgozik versenyképes árakon, hiába kínál jobb megoldást, mint egy nagyobb cég, egyszerűen nem tudja elérni a partnereit. Az üzenetek és árajánlatok még azelőtt elakadnak, hogy eljutna legalább a beszerzési osztályhoz, ahol nem kizárt, hogy már hónapok óta egy olyan problémától szenvednek, amire nálunk van megoldás.

Egy induló vállalkozást azonban sok esetben nem vesznek komolyan a nagyok, illetve – sajnos ez jobban fedi a valóságot – nem szívesen engedik közel a tűzhöz, de akik a Brilliten megtalálhatók, azok mind hajlandóságot mutatnak erre. Vagyis úgy tesznek közzé kiírásokat, hogy nem csak a legnagyobbaktól várnak megoldást, hanem bárkitől, aki megbízható, jó áron dolgozik, jók a referenciái vagy a lokáció szempontjából előnyös helyzetben van.

A platform pedig az árajánlatok kiküldését is megkönnyíti majd az induló vállalkozások számára, hiszen elegendő lesz csak folyamatosan böngészni a kiírásokat, és amennyiben ráakadunk egy számunkra előnyös feladatra, közvetlenül küldhetünk rá árajánlatot. Mindezt úgy, hogy digitális dokumentumaink garantáltan eljutnak a leendő partnereinkhez, miközben a folyamatot csak ők és mi láthatjuk majd, külső felek nem.

Könnyebb lesz rátalálni a testhezálló munkákra

Óriási előny a Brillit kapcsán, hogy rendkívül jól testre szabható, ami egy induló vállalkozás számára a túlélés egyik kulcsát is jelentheti majd. Általános probléma ugyanis a kezdéskor, hogy egyszerűen nehéz lesz rátalálni azokra a munkákra, melyek testhez állók, melyek valóban passzolnak a tevékenységi körünkhöz. Emiatt sokan olyan feladatokat is elvállalnak, melyek nem feltétlenül a haszonszerzést vagy a tapasztalatszerzést szolgálják, sokkal inkább azt a célt, hogy a vállalkozás a munka révén fennmaradhasson és megrendelőt szerezhessen.

Csakhogy a legtöbben azért lesznek vállalkozók, hogy élvezzék a munkát, ezáltal olyan tevékenységi kört választanak maguknak, amiben szívesen dolgoznak. Az induláskor azonban mégis gyakran okoz problémát, hogy olyan feladatokat is el kell vállalniuk, melyek tartós esetben elvehetik a kedvüket attól, hogy tovább folytassák vállalkozói karrierjüket. Kivéve akkor, ha a Brillitet használják!

Merthogy a platform ebből a szempontból is rendkívül előnyös! A rendszert úgy építették fel, hogy az egészet keresztülfonja egy keresőrendszer, amihez különféle keresőszavakat alkalmazhatunk, tevékenységünkhöz passzoló munkákat kereshetünk, illetve válogathatunk is közöttük. Marketingesként tehát nem láthatunk majd ácsmunkákhoz kapcsolódó felhívást, kivéve abban az esetben, ha valamilyen marketingfeladatra van szükség egy tetőfedő vállalkozásnál.

A vállalkozást is egyszerűbben megtalálják

Ha friss vállalkozással rendelkezünk, kis túlzással nem is álmodhatunk arról, hogy megtaláljon minket a munka. Rendkívül szerencsések azok, akik minden nap tudnak dolgozni, akiknek folyamatos megrendelésük van, hiszen egy céget el kell indítani, a fentiekben említett módon végigjárni az utat a partnerekkel, a partnerszerzéssel, hogy legyen a háttérben egy biztos ügyfélkörünk, egy olyan referenciánk, ami alapján megtalálhatnak minket.

Ennek a kiépítése azonban még a Brillit használata mellett is gyakran több hónapig tart, de közben nem csak azon múlik majd a siker, hogy mi mennyi erőfeszítést tettünk érte. A platform alkalmazásával ugyanis nemcsak mi találhatunk majd egyszerűbben munkát, hanem természetesen minket is sokkal könnyebben megtalálhatnak, ha szükség van rá. Ez egy olyan előnyös tulajdonság, aminek jóvoltából nem kizárt, hogy olyan tevékenységet folytatunk, ami már a regisztráció másnapján több új partnert, megrendelőt és hónapokra elég munkát ad a kezünkbe.

Ennek az oka, hogy a Brillitre minden induló vállalkozás is teljeskörű profillal regisztrálhat, ezáltal nemcsak elnyerheti a leendő megrendelő bizalmát egy jó bemutatkozással, de mindemellett keresőszavakat is megadhat, melyek a tevékenységi köréhez kapcsolódnak. Ennek köszönhetően a vállalkozás kereshetővé válik, ami azért nagyon előnyös, mert a munka gyakorlatilag minket talál majd meg.

Ehhez nyilván fontos lesz a Brillit-profil megfelelő kitöltése, ami a saját érdekünket szolgálja, hiszen kellő alaposság és különösen hiánytevékenységek vagy egyedi szolgáltatások nyújtása esetén az is előfordulhat, hogy nem kell a kiírásokat néznünk, hiszen folyamatosan megtalál majd minket a munka.

Átverés kizárva

Túlzás nélkül hatalmas érvágás lehet egy kezdő vállalkozásnak, ha egy nagy megrendelés átveréssel, problémás kifizetéssel vagy más nehézségekkel járna együtt. Induláskor ugyanis egy cégnek nincs tartaléka, nem rendelkezik átcsoportosítható tőkével, és a bankok is nehezen hiteleznek számára, hiszen nincs mit felmutatni, sok esetben még az első lezárt üzleti év sem adott, vagy ha igen, az nem mutat túl szerencsés mérleget.

Kijelenthető tehát, hogy egy rossz partner könnyedén földbe állíthatja még a legígéretesebb vállalkozást is az induláskor, azonban a Brillit ezen a téren is biztonságot nyújt, hiszen a platform úgy lett kialakítva, hogy már a regisztrációnál kiszűrje a rossz szándékkal érkező csalókat. Ennek érdekében van szükség arra, hogy minden profil megfelelően megerősítésre kerüljön, hiszen csak azok üzletelhetnek majd a rendszeren, akik a hitelesítést vállalták.

Ezt az induló vállalkozásoknak és a nagyobb neveknek egyaránt vállalniuk kell, mégpedig azért, hogy elkerülhetők legyenek az átverések. Nyilván ezzel az elvégzendő munka vagy a nyújtott szolgáltatás minősége még lehet rossz, illetve ennek fényében egy leendő partner is okozhat kellemetlenségeket, de ez jellemzően már inkább lelkiismereti kérdés, és ha egy friss vállalkozó eleve úgy áll hozzá az üzleteléshez, hogy nem a beígért minőséget kínálja, akkor annak eleve nincs is helye a piacon, felesleges regisztrálnia a Brillitre.

Pláne azért, mert a platform rendelkezik egy értékelési rendszerrel. Ennek részeként a rossz ügyfeleket nagyon hamar leminősítik majd, ami határozott figyelmeztetés lesz a másik fél számára arra vonatkozóan, hogy érdemes inkább elkerülni az adott vállalkozást, illetve elfelejteni a partnert. Természetesen ugyanitt pozitív minősítések, illetve vélemények is szerezhetők, melyek viszont egy induló vállalkozásnak különösen előnyösek.

Ha ők kapják, akkor nyilván a leendő partnerek is láthatják, hogy megbízható termékeket vagy szolgáltatásokat kapnak a pénzükért cserébe, de az új üzletfelek felkutatásakor is hasznos lehet, hiszen a kezdő cégek így rögtön elkerülhetik a problémás üzleteket, ami könnyedén keresztülhúzhataja számításaikat.

A Brillit kedvezményt ad az induló vállalkozásoknak

Egyáltalán nem elhanyagolható továbbá az sem, hogy a szolgáltatások mellett a Brillit óriási kedvezményt ad azoknak a vállalkozásoknak, akik még csak most bontogatják szárnyaikat, azaz képesek igazolni, hogy a tagság igénylésekor a cég életkora még nem haladta meg a 12 hónapot.

Aki ebbe a kategóriába tartozik, annak lehetősége van arra, hogy a Brillit prémium csomagját féláron használhassa egy teljes éven keresztül, ami ebben az esetben 12 ezer forint + ÁFA kiadást jelent. Az ingyenes csomaghoz viszonyítva ezzel rengeteg olyan szolgáltatást kaphatnak az induló vállalkozások, melyek jelentős mértékben meg tudják növelni a kezdeti sikereket, a fennmaradás esélyét.

Példának okáért korlátlan mennyiségű árajánlatot tudnak küldeni, de lehetőségük van arra is, hogy kiemeljék azt egy olyan munka esetén, ami nagyon fontos számukra. Ezen felül küldhetnek közvetlen ajánlatot, de a prémium felhasználók hozzáférést kaphatnak a céglistához, az értékelésekhez, létrehozhatnak partnerlistát, illetve az üzenetküldés funkciója is csak nekik érhető el.

Az Erste PowerOn Partner Program is sokat segít az indulásban Kevesen tudják a Brillit kapcsán, de egy komplett ökoszisztémához csatlakoznak azok, akik a platform mellett döntenek, az ennek részeként elérhető lehetőségek pedig az induló vállalkozások számára rendkívüli mértékben meg tudják könnyíteni az első hónapokat, sőt az első éveket is. Az Erste PowerOn Partner Program részeként ugyanis több olyan szolgáltatáshoz hozzáférhetnek az induló vállalkozások, melyek normál esetben hatalmas költségeket emésztenének fel, így azonban gyakorlatilag az ölükbe hullanak, hozzájárulnak a sikerhez. A PowerOn Partner Programról bővebb információ a https://brillit.com oldalon található.

Borítókép: Envato Elements