Az üzleti világ jövője az online tér, a digitalizáció. Emiatt a Brillit megelőzte a maga korát, de hogy miért is előnyös a rendszeren belül üzletelni? Ezt a témát jártuk körbe aktuális cikkünkben!

A járványhelyzet hatására elképesztő mértékben hódít a digitalizálódás, így a lassú és komótos átállás mellett komplett ágazatoknak kellett egyik napról a másikra helytállniuk az online térben. Az oktatás mellett ide sorolható például a hazai vállalkozói szektor is, akik közül sokan még mindig nem találják a helyüket ebben az új közegben.

Ennek az oka leginkább abban keresendő, hogy a digitális világ nagyon sok vállalkozó számára nem tűnik biztonságosnak, hiszen nincsen közvetlen kapcsolat a leendő ügyfelekkel vagy beszerzőkkel, emiatt pedig a bizalom is sokkal nehezebben alakul ki, a megfelelő informatikai tudás hiányáról nem is beszélve. Ennek leküzdésében és áthidalásában óriási segítséget nyújthat a Brillit online üzleti közösségi platform, de a biztonság mellett egy sor más előnnyel kecsegtet még a használata. Lássuk, hogy melyek ezek!

Minden felhasználó hitelesítésen esik át

Az egyik, ha nem a legfontosabb előnye a Brillit rendszerének a fenti probléma függvényében mindenképpen az, hogy ide nem regisztrálhatják magukat olyan ál-vállalkozók, akik az átverésre játszanak. Ennek az oka, hogy minden felhasználó hitelesítésen és ellenőrzésen esik át, vagyis csak valós adatokkal tud bekerülni a rendszerbe.

Ez azért különösen fontos, mert a nyitott rendszerekkel ellentétben itt nincsenek úgynevezett „kamuprofilok”, melyek kizárólag az adatgyűjtést vagy a másik fél átverését, anyagi megkárosítását célozzák. Biztosak lehetünk tehát abban, hogy ha valakivel felvesszük a kapcsolatot, akkor a profil mögött valós személy, valós termékek és valós szolgáltatások húzódnak meg.

A klasszikus online átverések tehát a Brillit rendszerén belül nem valósulhatnak meg, pontosan annyira biztonságos a platformon keresztül az üzletkötés, mintha szemtől-szemben tárgyalnánk valakivel.

Ennek tudatában rendkívül könnyen lerövidíthető a partnerkeresés, valamint az üzletkötés folyamata, hiszen míg normál esetben vállalkozóként és beszerzőként is fontos lehet utánanézni egy új, tehát kvázi ismeretlen ügyfélnek, addig a Brillitet használva ezt a hosszadalmas lépést kihagyhatjuk, hiszen a platform elvégzi helyettünk. Ide ugyanis csak azok regisztrálhatnak, és csak azok használhatják, akik hitelesítették magukat.

Az értékelési rendszer sokat segít a megfelelő partnerek kiválasztásában

Az elhangzottak nyilvánvalóan nem azt jelentik, hogy nem kaphatunk silány minőségű szolgáltatást vagy terméket a pénzünkért cserébe. Ez a Brillit rendszerétől teljesen független problémának tekinthető, hiszen személyesen is előfordulhat, hogy valaki a két szemünkbe hazudik, és nem úgy teljesíti a megállapodás rá eső részét, ahogyan az korábban megbeszélésre került.

A Brilliten üzletelni azért előnyös ebből a szempontból, mert van beépített értékelési rendszer, aminek jóvoltából minden leendő partnerünkről láthatjuk, hogy korábban miként viselkedett más üzlettársakkal. Akinek tisztességesek a szándékai, azok természetesen jó értékeléseket gyűjthetnek be a rendszeren belül, akivel viszont problémák vannak, azt hamar kiveti a szisztéma, hiszen a rossz értékelésekkel ellátott termékeket sem szívesen vásároljuk meg egy internetes áruház kínálatából.

Rögzítésre kerülnek az árajánlatok

Hatalmas előnyök kapcsolódnak a Brilliten belül az árajánlatokhoz, hiszen olyan vállalkozásokkal is felvehetjük így a kapcsolatot, illetve küldhetünk nekik saját, személyre szabott árakat, akikkel korábban esélyünk sem volt kapcsolatba lépni. Ez azonban még közel sem minden, hiszen a kiadott árajánlatok minden esetben rögzítésre kerülnek a rendszerben, ezáltal visszakereshetők, később akár újra beadhatók lesznek.

Ennek az előnye továbbá az is, hogy az üzletkötés biztonságos marad. Nem számlázhatnak le nekünk nagyobb összeget, és nem fizethetünk többet egy termékért vagy szolgáltatásért, mert az árajánlat megmarad. Ezen felül senki nem láthatja majd ezeket a két érintett fél kivételével, ebben a tekintetben tehát rendkívül biztonságos megoldásról van szó, miközben nem kell tartanunk a konkurenciától vagy attól sem, hogy a korábbi partnereink esetleg egy kiadott árajánlat miatt visszalépnének a jövőbeli üzletkötéstől.

Az árajánlatok küldése ráadásul rendkívül egyszerű, és ezt még mindenképpen ki kell emelni a Brillit kapcsán, mint pozitívumot. Amennyiben vállalkozóként ráakadunk egy megfelelő kiírásra, aminek maximálisan megfelelünk, tehát jó áron és magas minőségben tudjuk megoldani a problémát, akkor néhány kattintással küldhetünk egy diszkrét árajánlatot, nincs szükség külön kapcsolatfelvételre és felesleges körök lefutására, melyek csak értékes időt vesznek el az üzletkötés elől.

Azon túl, hogy a rendszeren belül nem láthatják árajánlatainkat, nagyon fontos kiemelni a Brillit kapcsán, hogy természetesen a rendszeren kívül sem láthat bele a belső ügyletekbe senki sem. Nyilván ez nem azt jelenti, hogy lehet számlázás és egyéb kötelező papírok nélkül dolgozni, ellenben a hatóságok közvetlenül nem láthatják, hogy mennyi árajánlatot állítunk ki, hogy kivel szeretnénk üzletet kötni, így határaink a csillagos égig emelkednek.

A partnerszerzés még soha nem volt olyan egyszerű, mint a Brillit rendszerén belül

Általánosságban minden vállalkozás számára komoly gondot jelent hosszabb távon is, hogy miként szerezzen magának új partnereket. Nyilván rengeteg alternatíva létezik ebből a szempontból, az erőteljes online jelenlét, a digitális marketing vagy az unalmas üzleti reggeliken való megjelenés, de a Brillit ezeken is képes túlmutatni, hovatovább automatizálni a folyamatot.

A rendszeren belül ugyanis előfordulhat, hogy cégünk története során először talál majd meg minket a munka, és nem nekünk kell utána rohannunk. Ennek az oka részben a kiválóan felépített rendszerstruktúrának köszönhető. Ha tehát regisztrálunk a platformra, megfelelően kitöltjük profilunkat, és a keresőszavakkal, a címkékkel is ügyesen bánunk, akkor a beszerzők és a megbízók a kereső segítségével direkt módon is megtalálhatnak minket.

Ez azonban még nem minden! Az árajánlatküldéssel is építhetjük kapcsolati körünket. Nem elég, hogy könnyű lesz az ajánlat kiküldése egy ügyfél számára, de ennek a kiállítása még akkor is szerencsés lehet, ha egyébként nem kötöttünk üzletet, hiszen eljutottunk olyan cégekhez, akikhez korábban esélyünk sem lett volna bekerülni.

Hagyományos esetben ugyanis a legtöbb nagyvállalat nem foglalkozik a kisebbekkel direkt módon, így ha el akarunk jutni egy vezetőhöz, hogy bemutassuk a termékünket, illetve a szolgáltatásunkat, akkor jellemzően előbb át kell jutnunk a titkárnőkön, ami sok esetben lehetetlenségnek tűnik. A digitális megkeresési mód pedig teljességgel esélytelen, de ha a Brilliten kiállítunk egy árajánlatot, az rögtön eljut oda, ahová kell, ami nagyon fontos tényező.

Mindeközben természetesen privát üzenetet is tudnak váltani a felek, ha kialakult a kölcsönös partneri kapcsolat, azonban aggodalomra semmi ok, spammelésre egyik oldalról sincs lehetőség. Ha nem akarunk valakivel üzenetet váltani, nem kell elfogadnunk a felkérését, ha pedig el is fogadtuk, később szabadon némíthatjuk a rendszeren belül.

A fentiekben bemutatott megoldással ráadásul folyamatosan visszatérő ügyfeleket szerezhetünk magunk mellé, hiszen akivel egyszer már sikeres üzletet kötöttünk, az utána rögtön visszakereshető lesz, egyszerűen fel tudjuk venni vele a kapcsolatot, árajánlatot küldhetünk neki vagy kérhetünk tőle, egyszóval alaposan leegyszerűsödik majd minden.

Nemcsak vállalkozóként, beszerzőként is előnyös a Brillit

Az imént csak vállalkozói oldalról közelítettük meg a Brillit használatát, de az előnyös tulajdonságok között ki kell emelnünk, hogy beszerzőként ugyanolyan szép sikereket érhetünk el a rendszeren belül. Sőt, talán még soha nem volt olyan egyszerű megoldást találni egy problémára, mint itt! Hogy miért?

Képzeljük el, hogy fénymásoló-szerelőre van szükségünk, de nem ismerünk egyet sem, a közeli szolgáltatók felkutatása, az árajánlatok bekérése pedig sok-sok értékes munkaórát elvenne a feladat megoldására kijelölt munkatárs életéből. A Brillit rendszerén belül azonban mindez maximum pár percre csökkenthető, hiszen nem lesz más dolgunk, minthogy kiírunk egy beszerzést, és a megfelelő keresőszavak használatával rögtön eljutunk az összes potenciális vállalkozáshoz, aki megoldást találhat a problémánkra.

Ennek megfelelően nem nekünk kell futni az árajánlatok után, hiszen azok maguktól futnak majd be hozzánk, így a beszerző feladata rendkívüli mértékben lerövidül, gyakorlatilag csak az ajánlatok rendszerezésére és kiválogatására lesz szükség, előnyben részesítve a probléma megoldására leginkább alkalmas szolgáltatót, majd jöhet a kapcsolatfelvétel, a szerződéskötés, és a céges fénymásoló nem kizárt, hogy már másnap ismét működőképes lesz. Ilyen egyszerű az egész!

A Brillit helyettünk is megkeresi a munkát

Fentebb már szóba került, hogy a Brillit rendszerén belül rengeteg ügymenet automatizálható mind céges, mind beszerzői oldalról, azonban egy rendkívül hasznos és kényelmes funkció, hogy a szisztémán belül folyamatosan értesülhetünk majd a frissen felkerülő, a tevékenységi körünkhöz illeszkedő kiírásokról, így nem kell feleslegesen átböngésznünk ezernyi tendert ahhoz, hogy megtaláljuk azokat, melyekre árajánlatot küldhetünk ki.

Ezt a kifejezetten összetett és könnyedén automatikussá tehető kereső biztosítja a Brilliten belül, ezáltal beállíthatjuk, hogy folyamatosan szűrje a megfelelő címszavakat, esetleg a TEÁOR számokat, így ha kapcsolódó kiírás bukkan fel a rendszerben, akkor arra rögtön árajánlatot tudunk küldeni. Ennél egyszerűbben és gyorsabban talán még soha nem működött semmi sem korábban, márpedig aki mélyen benne van az üzleti világban, az pontosan tudja, hogy az elsők között lenni mindig a legfontosabb. Az árajánlatok kiküldésekor is!

Természetesen nem kell nekünk az automatizált rendszerre bíznunk a beszerzések áttekintését, hiszen manuálisan is lehetőségünk nyílik majd szűrni ebből a szempontból a Brillit rendszerét. Erre ráadásul már az ingyenes csomagban is lehetőségünk van, azonban mindenképpen prémiumra lesz szükségünk ahhoz, hogy láthassuk a kiíróját, ami gyakran lényeges szempont, hiszen előfordulhat, hogy a korábbi, platformon kívüli tapasztalatok miatt inkább meghátrálunk.

Ezen felül a Brillit rendszerében akár a céglistát is lehetőségünk nyílik böngészni. Ez beszerzőknek és vállalkozásoknak egyaránt szükséges lehet, előbbieknek azonban gyakrabban, különösen akkor, ha valamilyen speciális terméket, esetleg szolgáltatást keresnek, vagy akadt egy problémájuk, amivel kapcsolatban fogalmuk sincs, hogy ki és miként tudná azt megoldani. Ilyenkor szűrhetünk tevékenységi körre, de a címkék mellett akár azt is szűkíthetjük, hogy kizárólag a mi városunkból vagy megyénkből tudjunk válogatni.

A vírushelyzetben ennél biztonságosabb módszer nincs

A vírushelyzet miatt nagyon sok vállalkozásnak át kellett értékelnie a jövőjét. Sokan döntöttek úgy, hogy befejezik tevékenységüket, mások azonban – nagyon helyesen – inkább a digitalizáció felé nyitottak, hiszen ma már minden elintézhető az online térben, így természetesen még az üzletkötések is elejétől a végéig. A Brillit.com ehhez elképesztőan alapos és teljes hátteret nyújt, így az üzletkötés jelenlegi legbiztonságosabb módját adja.

Amennyiben ugyanis a rendszert használjuk, egészségügyi szempontból is mindvégig biztonságban maradhatunk, hiszen nem kell találkoznunk új emberekkel, a szükséges egyeztetéseket telefonon keresztül vagy elektronikus levélben is egyeztethetjük úgy, hogy ki sem léptünk az irodából. Ma már minden problémára van megfelelő alternatíva az online térben vagy a különféle szolgáltatások között, nem kell elhagynunk tehát komfortzónánkat ebben a helyzetben, ha nem szeretnénk.

A Brillit akár a kezdő vállalkozások, akár a beszerzők kezét is megfogja, és már az első lépésektől határozottan vezeti. A helyzet ellenére találhatunk új ügyfeleket, megoldásokat lelhetünk problémáinkra, árajánlatokat küldhetünk és kérhetünk, szerződéseket köthetünk, és dolgozhatunk – mindezt úgy, hogy nem kellett találkoznunk az új ügyfelekkel, illetve feleslegesen kockára tenni az egészségünket hozzá. Nem hangzik túl jelentősnek, azonban sokak számára az egészségügyi biztonság most mindennél fontosabb, a Brillit pedig ebben abszolút partnerünk lesz.

Az ökoszisztéma óriási segítség

A fentiekben elhangzott előnyös tulajdonságok mellett a Brillit rendszerének használata nagyon lényeges lehet az ökoszisztéma miatt is, hiszen amennyiben az online üzleti platformot választjuk, akkor lehetőségünk nyílik csatlakozni a PowerOn Partner Programhoz, melynek egyetlen feltétele van csupán: legyünk Ertse Bank üzleti ügyfelek, és gyakorlatilag kinyílik majd előttünk az egész világ.

A partnerprogram részeként például hozzáférhetünk az Erste Power számlacsomaghoz, aminek köszönhetően sokkal egyszerűbben és átláthatóbban intézhetjük majd céges pénzügyeinket, de rengeteg díjmentes szolgáltatás közül is válogathatunk. A megfelelő háttér ebből a szempontból minden vállalkozás alapját jelenti, így érdemes nagy figyelmet fordítani rá.

A partnerprogramon belül 12 hónapig díjmentesen használhatjuk továbbá a Honlap.hu szolgáltatását is, mely PowerWeb név alatt gyakorlatilag lehetőséget ad vállalkozásunknak arra, hogy megjelenjünk az online térben. Két csomag közül válogatva saját magunk állíthatjuk össze céges weboldalunkat, ami kiváló kiindulópontot, sőt új energiákat képes biztosítani vállalkozásunk számára.

Ezen felül szintén a partnerprogramon belül találjuk a PowerExport szolgáltatást, aminek a lényege leginkább az, hogy lehetőségünk nyíljon meghódítani a hazai vizek után a nemzetközi piacot is. Ez mindig óriási előkészületeket és tervezést igényel, az itt elérhető Market Finder eszközének köszönhetően azonban rendkívül átfogó segítséget kaphatunk majd hozzá, hogy vállalkozásunkat könnyedén a nemzetközi piacra léptethessük.

Ha többet akarsz, arra is van lehetőség

A Brillit támogatja továbbá azokat a törekvéseket is, ha valaki gyorsan akar üzletet kötni, illetve annyira fontos neki az üzlet, hogy egy árajánlatot kiemeljen a sok közül. A platformon rengeteg prémium szolgáltatás is elérhető, így amennyiben például olyan beszerzésre van szükségünk, ami nem tűr halasztást, és szeretnénk egy-két napon belül megoldást találni rá, azt elláthatjuk a sürgős címkézéssel.

Ennek köszönhetően beszerzésünk jobban el tud különülni majd a többitől, sőt külön listázhatjuk a paramétert, tehát amelyik vállalkozás gyorsan szeretne üzletet kötni, az szűrheti csak a sürgős beszerzéseket, és ha éppen a tevékenységi köréhez illeszkedő kiírásra bukkant, akkor küldhet közvetlen-, de akár szponzorált árajánlatot is.

A szponzorált árajánlat lényege, hogy a Brillit nem a beérkezés sorrendjében helyezi el az általunk beküldött ajánlatot, hanem kiemelt első helyre teszi attól függetlenül, hogy mikor érkezett be. Ez különösen jó megoldás abban az esetben, ha megkéstünk egy kicsit az árajánlat elkészítésével, vagy nagyon szeretnénk megkapni az adott munkát.

Borítókép: Envato Elements