Elsősorban az induló mikro- és kisvállalkozások fejlődését és fenntartható működését segítő online platformot hoz létre a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége. A projekt – várhatóan – 2023. március végéig tart.

A VOSZ új online platformja tudásanyaggal, informatikai induló szoftvercsomagokkal és virtuális inkubációval támogatja a vállalkozásokat – tájékoztatta a VOSZ az MTI-t  közleményében.

Vissza nem térítendő forrás

A szövetség projektje a Széchenyi 2020 programban valósul meg, 1,1 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból.

A Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) megvalósuló fejlesztés elsősorban a kilenc vagy annál kevesebb dolgozót foglalkoztató magyarországi vállalkozásoknak nyújt segítséget, de célcsoportnak tekinti a 25 munkavállalóval rendelkező vállalkozásokat is.

További fejlődésre van szükség

Ezek a mikro- és kisvállalkozások adják a kkv-szektor 97,8 százalékát, ezért fejlődésük nélkül a gazdasági növekedés dinamikus emelkedésére is kisebb a lehetőség. A kkv-k hosszútávú fennmaradásra és növekedésre való képessége terén ugyanakkor további fejlődésre van szükség, hiszen Magyarországon a kkv-k hároméves túlélési rátája csak hatvan százalék körüli. Ezeknek a vállalkozásoknak a kezdeti fejlődési szakasz sikeres teljesítése okozza a legnagyobb nehézséget. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége ezeknek az akadályoknak a leküzdéséhez ad operatív segítséget a projektjével, amely várhatóan 2023. március végéig tart.

Borítókép: Envato Elements, forrás: VOSZ