A sikeres vállalkozás egyik titka minden kétséget kizáróan a megfelelően kiterjedt kapcsolati háló, aminek felépítésével, valamint bővítésével minden vállalkozás, kicsik és nagyok egyaránt küzdenek.

Mindez különösen meglepő annak fényében, hogy az online világnak hála drasztikusan felgyorsult a kommunikáció, illetve a legkisebb vidéki magyar vállalkozás is meg tudja közelíteni ezáltal a legnagyobb globális cégóriásokat.

Hogy mégis mi lehet akkor a probléma? Sok esetben alighanem az, hogy itthon még mindig rengeteg vállalkozás az üzleti reggelikben látja a kapcsolatépítés alapját, holott erről a megoldásról már többször bizonyítást nyert idejétmúlt mivolta.

Pláne olyan lehetőségek mellett, mint amilyen a Brillit üzleti közösségi platform, melynek rengeteg előnye létezik az üzleti reggelikkel szemben. Hogy mégis melyek ezek? Az alábbiakban erre a kérdésre próbáltunk meg átfogó válaszokkal szolgálni.

Az üzleti reggelik ma már megkérdőjelezhető hatékonyságúak

A legnagyobb probléma az üzleti reggelikkel minden kétséget kizáróan az, hogy az online világ terjedésével idejétmúlttá váltak, eljárt felettük az idő, és a legtöbb esetben már csak a presztízs, a magamutogatás miatt rendezik meg őket, azonban valódi hasznukat sem a kisvállalkozók, sem a nagyvállalkozók nem igazán látják.

Ennek az oka nem más, minthogy a kisebb megjelenők képtelenek arra, hogy átlépjék a korlátjaikat ilyen környezetben. Hiába rendelkeznek kimagasló beszélőkével, a legtöbbször igazi információáradatban kell megállniuk a helyüket, illetve kitűnniük a sok közül egy eleve stresszes környezetben, ahol mindenki el akarja adni a termékét vagy a szolgáltatásait.

Csakhogy az igazi nagy vállalkozások ilyenkor még nehezebben megközelíthetők, mint példának okáért online környezetben. A különbség csupán annyi, hogy itt nem titkárnők sokaságán kell átverekednünk magunkat, hanem főként riválisokon, így hiába mi kínáljuk a legolcsóbb vagy legjobb dolgot, ha a hangunk nem jut el a célcsoporthoz, vagy ha mégis, olyan sok inger éri őket, hogy már emiatt nem tudják, nem akarják feldolgozni a mi ajánlatunkat, illetve az általunk kínált lehetőségeket.

A Brillit esetében sokkal előnyösebb a kisebb cégek, sőt a magánvállalkozók dolga is, hiszen amennyiben ráakadnak olyan potenciális nagyvállalkozásokra vagy befektetőkre, akikkel egy csónakban eveznek, akkor a rendszeren belül fel tudják venni velük a kapcsolatot. Az elutasítás lehetősége itt is adott, ellenben figyelni kell a kiírásokat, a beszerzéseket, hiszen nem kizárt, hogy legközelebb egy ilyenre rögtön árajánlatot tudunk küldeni, amire egy üzleti reggelin soha nem lenne esélyünk.

Egy üzleti reggelin szinte mindig ugyanazokkal találkozunk

Általánosságban elmondható, hogy Magyarország egy egészen kicsi piac, a vállalkozói rétegnek pedig jellemzően egy rendkívül apró szeglete koncentrál az üzleti reggelikre. Ez azt jelenti, hogy amennyiben ilyen helyeken próbálkozunk ügyfélszerzéssel, akkor jellemzően ugyanazokat a köröket futjuk le újra és újra, de még nagyobb baj, hogy korlátok közé szorítjuk vállalkozásunkat, illetve lehetőségeinket.

Merthogy a reggeliken időről-időre ugyanazokkal találkozunk majd, tehát ha egyszer már elutasítottak minket, mert az általunk kínált termékekre vagy szolgáltatásokra nincs szükségük, vajon miből gondoljuk azt, hogy harmadjára, esetleg negyedjére megváltozik a véleményük? Erre nincs sok esély, hiszen folyton ugyanazoknak próbáljuk majd eladni magunkat az ilyen eseményeken.

Amennyiben a Brillit-rendszerét használjuk, a piac sokkal jobban kinyílik majd előttünk. Nyilván közel sem a teljes vállalkozói ágazat, de a folyamatosan bővülő Brillit-felhasználók között szabadon válogathatunk és kereshetünk, ezáltal kapkodás vagy mások túlharsogása nélkül választhatjuk ki a lehetséges, számunkra releváns ügyfeleket annak érdekében, hogy felvegyük velük a kapcsolatot, esetleg egy konkrét kiírásra reagáljunk.

Nyilván az elutasítás lehetősége, a kapcsolatfelvétel megtagadása ilyenkor is előfordulhat, azonban a célirányosabb keresések miatt sokkal kisebb valószínűséggel, mint abban az esetben, ha egy a tevékenységi körünkhöz egyáltalán nem illeszkedő vállalkozással szeretnénk partneri kapcsolatba lépni egy üzleti reggelin.

Az érzés, amikor mindenki el akar adni valamit

Ne higgyük ugyanakkor, hogy csak a kisebb vállalkozások számára okoznak nehézségeket, illetve kellemetlenségeket az üzleti reggelik. Éppen ellenkezőleg, a nagyobbak részéről rendre hallhatunk panaszokat az ilyen összejövetelek kapcsán, hiszen ahelyett, hogy nyugodtan fel tudnák mérni a piacot, a lehetőségeket, sok esetben menekülniük kell az ajánlatok elől, mert mindenki csak el akar adni nekik valamit.

Márpedig olyan termékeket vagy szolgáltatásokat, amire nincs szükségük, egyetlen vállalkozás sem vásárol majd meg. Nyilvánvaló, hogy mi sem veszünk a boltban két kiló marhahúst, ha vegetáriánusok vagyunk, illetve izzókészletet, ha autónk sincs, hovatovább nem is pazaroljuk arra az időnket, hogy ezeket alaposabban áttanulmányozzuk, mert a számunkra fontos dolgokra koncentrálunk.

Az üzleti reggeliken azonban ez az esetek többségében nem tud megvalósulni. Nem úgy a Brilliten belül, ahol a kisebb vállalkozások eleve szűrni tudják azokat a nagyobb cégeket, akiknek szükségük lehet rájuk, ami mindkét oldal számára rendkívül előnyös. A kicsik ugyanis tényleg csak olyanokkal veszik majd fel a kapcsolatot, akik számukra relevánsak, hiszen egy fémtermékekkel foglalkozó nagyvállalat sem kap állatok etetéséhez kapcsolódó termékajánlatokat.

A kapcsolatfelvétel ráadásul minden esetben csak akkor jöhet létre, ha mindkét fél jóváhagyta, tehát szó sem lehet spammelésről, körlevelekről, illetve visszatérő ajánlatokról. Amennyiben egy nagyobb vállalkozás úgy dönt, hogy nem akar foglalkozni egy kisebbel – mert nincs közös pontjuk az üzleti világban –, akkor nem kaphat tőle többé üzenetet, legfeljebb árajánlatot egy konkrét kiírásra.

A Brilliten mi dönthetünk, hogy kivel kommunikálunk

Merthogy a Brillit nagy előnye, hogy a rendszeren mi döntünk a kommunikációról. Sokan tartanak tőle, hogy a regisztrációt követően állandóan tele lesz a postaládájuk visszatérő, mondhatni igazán rámenős vállalkozók üzeneteivel, de ez a mentalitás itt nem engedélyezett. Eleve csak azok találhatnak ránk, akik célirányosan keresnek a tevékenységi körünkre, és beszerzések esetén sem kaphatunk ajánlatokat olyanoktól, akikkel alapvetően nincs semmi dolgunk.

Minden esetben mi döntjük el tehát, hogy kivel kommunikálunk, miközben döntéseink ilyenkor teljesen rejtve maradnak mások elől. Csak a két érintett fél láthatja a kommunikációt, valamint az árajánlatokat is, így ha kellő tapasztalatunk van az üzleti életben, akkor ezzel a lehetőséggel rendkívül hamar kiszűrhetjük a potenciális partnereket, és nagyon gyorsan üzletet köthetünk, ami mindenki számára rendkívül előnyös lesz.

Nem a külsőnk vagy a stílusunk dönt majd a sikeres üzletkötésben

Minden ember rendelkezik egy saját stílussal és kinézettel, amit lehet ugyan finomítani, de kifordulni senki sem képes önmagából. Sajnos rendkívül kevesen beszélnek róla, ugyanakkor az üzleti világban is rendkívül fontos, hogy a szerződő felek szimpatikusak legyenek egymásnak. Sok esetben ez döntő tényező lehet olyankor, ha például minimális különbségek vannak a beérkező árajánlatok vagy a szolgáltatások között.

Nyilván a külső vagy a stílus soha nem elsődleges szempont a sikeres üzletkötés kapcsán, azonban nem elhanyagolható tulajdonságok, ezáltal előfordulhat, hogy mi adjuk az adott területen a legjobb árat vagy a legátfogóbb szolgáltatást, mégsem mi leszünk a befutók, mert olyan a kisugárzásunk, hogy a másik fél nem akar velünk dolgozni. Akár tetszik, akár nem, ez sajnos egy valós probléma lehet sok esetben!

Az online térben, így a Brillit esetében azonban nem kell kínosan ügyelnünk a jó megjelenésre, hiszen senki sem látja majd, hogy éppen borotválatlanul, smink nélkül vagy egy egyszerű pólóban állítottuk ki az ajánlatot, írjuk a levelet vagy folytatjuk a megbeszélést. A Brilliten tehát mindenki egyenlő esélyekkel indul, így ha a legjobbak közé tartozunk az ágazatban, akkor aprócska magánvállalkozóként is lehet esélyünk.

Az üzleti reggeliken gyakran nem a célközönségünk jelenik meg

Jellemző és sajnos komoly probléma, hogy az üzleti reggelik közönsége rendkívül vegyes. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a megjelentek közül a kereslet és a kínálat halmaza csak rendkívül minimális átfedésben vannak egymással, így hiába foglalkozunk mi például kerékpárok forgalmazásával, ha egyetlen olyan ügyfél sincs a reggelin, akinek el tudnánk adni őket, mert mindegyik az IT szektorból érkezett.

Szélsőséges példa, de sajnos tapasztalatból mondjuk, hogy ennél sokkal merészebb összeállítások is felbukkanhatnak egy üzleti reggelin. Nagyobb probléma, hogy bár előfordulhat számunkra releváns célközönség, illetve vállalkozás, azonban a tömeg, a felfordulás és a kapkodás miatt nem találjuk meg őket. Ezen a téren a Brillit rendszere lényegesen egyszerűbb lesz – főleg a kisebb vállalkozások számára.

Nem elég ugyanis, hogy egy egyszerű keresővel könnyedén szűrhetjük a potenciális ügyfeleket, tehát célirányosan kereshetünk a tevékenységi körök kapcsán, de mindemellett láthatjuk a számunkra releváns beszerzéseket is, melyekre rögtön árajánlattal tudunk jelentkezni, amit ráadásul csak mi és a másik fél láthat.

Ennél egyszerűbb módja a célzott és direkt kapcsolatfelvételnek nincs! Előfordulhat ugyanis, hogy éppen akkor talán nem lesz üzletkötés, de felhívtuk magunkra a figyelmet, be tudtunk mutatkozni, partnerlistára kerültünk a másik félnél, és legközelebb talán mi leszünk a szerencsés kiválasztottak, amivel egy hosszútávú partneri kapcsolat is elindulhat.

Egyszerűbben kitűnhetünk a tömegből, ha a Brillit mellett döntünk

A fentiekben többször is említettük már, hogy egy üzleti reggelin nagyon nehéz kitűnni, és nyilván közel sem azért, mert túl sok konkurensünk jelenik meg egy ilyen eseményen, bár minden bizonnyal erre is van példa. Nagyobb gond, hogy manapság az ilyen reggeliken több a kínálat, mint a kereslet, és utóbbi oldalról is rendkívül célirányos keresések vannak, tehát egy újító ötlettel, egy különleges szolgáltatással esélyünk sem lesz felhívni magunkra a figyelmet.

Persze előfordulhat, hogy szerencsénk lesz, de az üzletet nem feltétlenül jó döntés a vakszerencsére bízni. Amennyiben tehát ki akarunk tűnni a tömegből, ergo kereshetővé válni a keresleti oldal számára, akkor a Brillit lesz az egyik legjobb alternatíva. Pontosabban akkor, ha gyors eredményt akarunk, hiszen az online jelenlét is fontos, de az hosszabb távon lesz jövedelmező, illetve más lapra is tartozik.

A Brillitre való regisztráció előnye, hogy amint kitöltöttük adatlapunkat és megadtuk a megfelelő keresőszavakat, a leendő ügyfelek azonnal megtalálhatnak minket. Amennyiben például fénymásolók javításával foglalkozunk, és egy másik Brillit-felhasználónak a közelünkben éppen erre a szolgáltatásra van szüksége, rögtön felveheti velünk a kapcsolatot, árajánlatot adhatunk neki, és már másnap meg is valósulhat az üzlet.

Beszerzőként gyakran esélyünk sincs egy üzleti reggelin

Persze érdemes lehet beszerzői szemmel is megvizsgálni az üzleti reggeliket, hiszen ez az oldal szintén gyakran képviselteti magát, de az esetek többségében ugyanolyan nehéz dolguk van, mint a kisvállalkozóknak, akik szeretnének megfogni maguknak egy nagyobb céget. A probléma esetükben is leginkább azzal van, hogy a keresleti és kínálati oldal a legtöbbször nincs párhuzamban egymással.

Ezzel szemben a Brilliten elképesztően egyszerű dolgunk lehet ennek az oldalnak a képviseletében is. Tegyük fel, hogy szükségünk van marketinganyagok szerkesztésére és nyomtatására, ami jobb esetben egy vállalkozó égisze alatt megvalósulhat, de nem zárkózunk el két új partner bevonásától sem.

Ilyenkor kiírhatunk két beszerzést is, azaz keresünk valakit a nyomdai előkészítésre, megint valaki mást pedig magára a marketinganyag kinyomtatására. Amint a kiírás élesedett – sürgős esetben akár ki is emelhetjük –, azonnal eljut a Brillit rendszerén belül azokhoz, akik relevánsak a téma kapcsán, és rövid időn belül több árajánlat futhat be hozzánk.

Az sem kizárt tehát, hogy még a kiírás napján szerződést kötünk, új ügyfelekre teszünk szert, de előfordulhat olyan eshetőség is, hogy egyetlen vállalkozó egy személyben el tudja végezni nekünk a kért megbízást, amivel még tovább egyszerűsíthetjük a dolgunkat.

A kapcsolatépítés sokkal egyszerűbb az online térben

Mint már a cikk elején is kiemeltük, az üzleti reggelik zöme leginkább azt a célt szolgálja, hogy kapcsolatokat építsünk, hiszen ez a sikeres vállalkozás egyik alapja. Csakhogy élőben gyakran még csak szóba sem tudunk elegyedni a potenciális ügyfelekkel, vagy ha igen, akkor kapkodva, idegeskedve kell bemutatni termékünket és szolgáltatásunkat, a stresszes környezetben pedig a hibalehetőségek tárháza mondhatni óriási.

Ezzel szemben a Brilliten belül mindig lesz időnk átgondolni minden lépésünket, minden válaszunkat és minden árajánlatunkat, beszerzőként pedig a kiírás pontos részleteit, hogy a lehető leghamarabb és a legjobb jelentkezők érkezzenek be. A kapcsolatépítés ilyen környezetben sokkal egyszerűbb lesz, de még lényegesebb, hogy rengeteg lehetőségünk nyílik arra, hogy minél több emberrel megismerkedhessünk.

Kisvállalkozóként például érdemes lesz folyamatosan monitorozni a beszerzési kiírásokat annak érdekében, hogy minél többször és minél több helyre tudjunk árajánlatot küldeni, hiszen ilyenkor az érintett ügyelek hozzáadhatnak minket egy partnerlistához, így akár sikeres üzlet köttetett, akár csak az árajánlatig jutottunk, a jövőben könnyebben, célirányosan ránk találhatnak, illetve mi is egyszerűbben felkereshetjük őket, ha szeretnénk. Ez egy kezdő vállalkozás számára hatalmas segítség!

Nem pazaroljuk az időnket olyanokra, akikkel nincs dolgunk

Általános jelenség az üzleti reggeliken, hogy a nagyobb, ezáltal tehetősebb cégeket a kisebb vállalkozók letámadják az ajánlataikkal, így ők gyakorlatilag már menekülnek a helyszínről, mert nem akarják olyanokra pazarolni az idejüket, akikkel egyébként nincs semmi keresnivalójuk. Ez a befektetőkre egyaránt igaz, hiszen mint tudjuk, az idő minden esetben pénz, így ha időt pazarolunk, akkor gyakorlatilag pénzt szórunk ki az ablakon.

Míg az üzleti reggelik többsége ezen a téren tehát pénzkidobás, addig a Brillit segítségével elképesztően felgyorsíthatjuk a céges ügymeneteket, legyen szó kapcsolatépítésről, ügyfélszerzésről vagy éppenséggel beszerzések teljesítéséről. A rendszeren belül minden simán és gyorsan megy, miközben nem kell felesleges köröket futnunk a cégeknél, illetve nekik a szolgáltatókkal vagy gyártókkal.

A célirányos keresésnek hála mindig olyan beszerzéseket vagy ügyfeleket találunk, ami éppen akkor szükséges lesz számunkra. Itt nem kell eladni magunkat, nem kell időt fecsérelnünk mindenféle felvezetésekre és meggyőzésekre, ha adott a probléma, akkor egy jó megoldással, egy jó árajánlattal kell előállnunk, és kezdő vállalkozásként is komoly sikert érhetünk el.

Borítókép: Envato Elements