Még a jól működő vállalkozásoknak is komoly fejtörést okoz a mindennapokban – pláne a mostani járványhelyzetben – a minőségi kapcsolatépítés, illetve az üzletszerzés folyamata, azonban a legtöbben nem a stagnálásra, mint inkább a folyamatos fejlődésre szeretnének törekedni.

Csakhogy köztudottan egyre nehezebb eljuttatni üzenetünket és szolgáltatásainkat a potenciális befektetőkhöz vagy megrendelőkhöz. A folyamat ebben a formában a járvány előtt is nagy gondot okozott, hiszen az üzleti fórumok a legtöbbször csekély hatékonysággal működtek, az emberek többsége így manapság az internethez fordul segítségért, ha előre szeretne lépni.

Hogyan építsünk üzleti kapcsolatot pusztán a Google segítségével?

Adja magát a kérdés a fentiek után, a válasz pedig rendkívül egyszerű: sehogyan sem! A kereső tökéletes abban az esetben, ha gyorsan találnánk egy szolgáltatást a közelünkben, de többnyire alkalmatlan arra, hogy mindig olyan minőségi és jó ár-érték arányt képviselő alternatívákat adjon a kezünkbe, ami vállalkozásként vagy beszerzőként egyaránt potenciális lehetőséget biztosíthat az ügyfélkör bővítésére.

Ehhez ugyanis órákat, sőt napokat kellene eltölteni a Google útvesztőiben, tucatnyi e-mailt megírni és telefont elintézni a szolgáltatásokhoz kapcsolódó kritériumok után kérdezősködve, de rengeteg idő elmehet az árajánlatok begyűjtésével is. Tudtad azonban, hogy ma már ezt a folyamatot nemhogy lerövidítheted, de gyakorlatilag automatizálhatod is? Mindez létező dolog, hiszen ezt kínálja a Brillit.com, ahol olyan egyszerű lesz a kapcsolatépítés és az üzletkötés, hogy arra korábban még soha nem volt példa!

Mi az a Brillit.com?

A Brillit.com egy olyan online üzleti kommunikációs platform, mely képes a fenti problémákat áthidalni, ezáltal leegyszerűsíteni az ügyfélszerzési folyamatokat, legyünk akár megbízásokat kereső szolgáltatók, akár megrendelők, illetve beszerzők. A rendszerre így bárki regisztrálhat, magánszemély, vállalkozás, de még civil szervezet is, ha szeretne gyorsan új üzleti kapcsolatokat kiépíteni, illetve felgyorsítani például a beszerzési folyamatokat.

Mint üzleti kommunikációs felület, a segítségével lehetőségünk van beszerzéseket kiírni, a már meglévőkre árajánlatokat küldeni, partnereket gyűjteni, kommunikációt folytatni, komplett ügyfélkört építeni, mindezt ráadásul maximális biztonság és diszkréció társaságában. Segítség ez már bejáratott cégeknek, de akár induló vállalkozásoknak is, akik szeretnének gyorsan ügyfeleket találni.

A Brillit.com célja és működése

Azon túl, hogy a Brillit képes megkönnyíteni a vállalkozások életét, rendkívül határozott célokkal és egyszerű, letisztult működéssel kecsegtet a felhasználóknak. A vállalkozók számára itt kinyílnak a lehetőségek mind az üzletszerzés, mind a kapcsolatépítés szempontjából, miközben hozzáférést kapnak egy felülethez, ami az összes lehetőséget a kezükbe adja ahhoz, hogy sikeres együttműködések alakulhassanak ki. Mindezt jutalékok és árkülönbözet nélkül! Lássuk tehát a legfontosabb kapcsolódó funkciókat!

Egyszerű kapcsolatépítés és ügyfélkeresés

Mint már fentebb is elhangzott, a kapcsolatépítés – különösen manapság – minden vállalkozás számára komoly gondot okoz, márpedig megfelelő partnerek nélkül nincs munka, nincs profit, nincsenek gyors és minőségi beszerzések sem. A Brillit.com mindenekelőtt ezt könnyíti meg, legalábbis a keresőoldalak használatához, vagy például az üzleti reggelikhez és fórumokhoz viszonyítva.

Regisztrált felhasználóként például eleve bekerülünk a rendszerbe, a megfelelő bemutatással, keresőszavakkal és címkékkel nagyon egyszerűen ránk találhatnak majd a leendő ügyfelek, miközben mi magunk is használhatjuk a beépített keresőt. Itt célirányosan szűrhetjük azokat a vállalkozásokat, akik a tevékenységi kör vagy a lokáció szempontjából ideálisak lehetnek számunkra.

Árajánlat küldése egyetlen kattintással

Mielőtt azonban valaki azt hinné, hogy a Brillit.com egy közönséges cégkereső, nagyon fontos kiemelni, hogy itt azért ennél lényegesen többről van szó. A rendszeren keresztül például nemcsak megkereshetünk cégeket, hanem rögtön kérhetünk is tőlük árajánlatot, vagy ha mi vállalkozók lennénk, és ráakadtunk egy megfelelő kiírásra, akkor azonnal egy konkrét végösszeget és problémamegoldást tartalmazó ajánlattal tudunk szolgálni.

Mindezt gyakorlatilag egyetlen kattintással menedzselhetjük, akárcsak a kapott ajánlatokat. Ennek több előnye is van! Egyrészt rendkívül gyors, hiszen nem kell felesleges köröket futnunk a kapcsolatfelvétellel vagy a titkárnőkkel, hanem rögtön eljuthat az ajánlatunk oda, ahol szükség van rá. Ezzel elképesztően felgyorsulnak az üzleti folyamatok, de ne felejtsük a diszkréciót sem, hiszen ezeket az árajánlatokat csak mi és a leendő ügyfél láthatja csupán, senki más!

Mindkét üzleti oldal kiszolgálása egyetlen rendszerben

Óriási előnye a Brillit rendszerének, hogy egyszerre képes kiszolgálni mindkét üzleti oldalt, tehát a keresletet és a kínálatot. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy ha vállalkozóként munkát, illetve új ügyfeleket keresünk, akkor itt rögtön megtaláljuk, amennyiben pedig cégként vagy beszerzőként szolgáltatót, illetve kivitelezőt kutatnánk, akkor ugyanúgy azonnal siker koronázhatja törekvéseinket.

Mivel a cél egy online üzleti közösség létrehozása, ezért nagyon fontos, hogy az összes regisztrált felhasználó csak a hitelesítést követően tudja használni a szolgáltatást. Itt nincsenek álprofilok, sem átverések, mindenkinek a tevékenysége nyomon követhető és átlátható, miközben a sikeres üzletek értékelhetők, véleményezhetők, így ha jól végezzük a dolgunkat, hamar kitűnhetünk a rendszeren belül.

Itt az egyéni vállalkozók sincsenek háttérbe szorítva

Egyéni vállalkozónak lenni soha nem egyszerű dolog, így a legtöbb üzleti fórummal ellentétben itt ugyanolyan esélyeket adnak az ő kezükbe is. Nincsenek korlátozottabb lehetőségeik, ugyanazokkal az eszközökkel és lehetőségekkel élhetnek, mint a nagyobb cégek, így ha fel tudják venni velük a versenyt, képesek lesznek ugyanolyan jó üzleti kapcsolatokat kiépíteni a többi felhasználóval.

Számukra különösen azért előnyös a rendszer használata, mert jellemzően egymaguk gondoskodnak minden céges ügyletről, így kevés idejük marad például az ügyfélkeresésre, vagy nincs elég anyagi tőke a tarsolyukban a marketingre. A Brillit.com mindezt áthidalja, hiszen a regisztrációt követően a munkák automatikusan megtalálhatják az egyéni vállalkozókat, de ők is egyetlen kattintással tudnak célirányos kereséseket indítani ennek elősegítése érdekében.

Saját felület a céges bemutatkozásra

A kiegyensúlyozott működéshez nagy szükség van a Brillit.com esetén arra, hogy minden regisztráltnak legyen egy saját felülete, ahol megfelelő módon be tud mutatkozni. Itt mindenki írhat a tevékenységi köreiről, megmutathatja referenciáit, egyszóval egyfajta hirdetési felület, egy promóciós oldal áll a rendelkezésükre, ami óriási lehetőség lehet nemcsak a kezdő, hanem a már bejáratott vállalkozásoknak is.

Külön érdemes itt kiemelni a címkerendszert, melyek gyakorlatilag keresőszavakként funkcionálnak a Brilliten belül. Fontos ezért olyan címkéket megadni magunkról – közel sem csak a márkanévre, sokkal inkább a tevékenységi körökre koncentráltan –, melyek segítenek a leendő ügyfeleknek abban, hogy mielőbb megtaláljanak minket.

Működés jutalék és árkülönbözet nélkül

Amennyiben a fentiekben kiemelt tulajdonságok elnyerték a tetszésünket, bizonyára felmerült bennünk a kérdés, hogy vajon ennek a sok szolgáltatásnak és előnyös tulajdonságnak mi az ára? Megnyugtatnánk mindenkit, a Brillit.com nem számol fel semmilyen jutalékot, és nem árkülönbözetes rendszerben dolgozik, így csak és kizárólag a felhasználó döntése, a kapcsolódó igények határozzák meg, hogy mennyit áldozunk rá minden hónapban.

Ha csak kipróbálnánk, illetve megelégednénk az alapfunkciókkal, választhatjuk a korlátlan ideig használható ingyenes csomagot, de természetesen havidíjas alternatívát is találhatunk a kínálatban. Itt fontos kiemelni, hogy ezek a csomagok főként inkább kényelmi funkciókat, illetve a munkafolyamatokat megkönnyítő lehetőségeket tartogatnak, de új üzleti kapcsolatok kialakításakor mindenki ugyanolyan esélyekkel indul.

A Brillit legfontosabb előnyei

Noha a fentiekben rengeteg előnyös tulajdonság elhangzott már, az alábbiakban áttekintjük címszavakban, hogy mik jelenleg a Brillit legfontosabb előnyei, amelyek minden felhasználó számára rengeteget segíthetnek.

  • All in one formula: A Brillit rendszerében minden lehetőséget egy helyen találhatunk, a kiírások, az ajánlatok, a partnerek listája, miközben a tevékenységek könnyen rendszerezhetők, sőt vissza is kereshetők.
  • Időtakarékoskodás: A vállalkozások életében rengeteg értékes idő megy el arra, hogy potenciális ügyfeleket kutassanak fel, miközben gyakran napok, sőt hetek telnek el addig, hogy árajánlatot tudjanak küldeni. A Brillit esetében ezt az időt és fáradtságot megspórolhatjuk és rögtön a tárgyra térhetünk.
  • Azonnal növelhető ügyfélkör: Hatalmas nehézség egy vállalkozás életében az ügyfélkör bővítése. Ebben a rendszerben azonban nincs szükség kutakodásra, azonnal látjuk a lehetséges ajánlatokat, a potenciális ügyfeleket, a sikeres együttműködések után pedig folyamatosan bővül majd a saját partnerlistánk.
  • Beszerzőknek és kivitelezőknek is: A Brillit oda-vissza működik, így akár beszerzőként, akár kivitelezőként vagy szolgáltatóként regisztráltunk a rendszerre, minden esetben megtalálhatjuk számításainkat.
  • Egyszerű kezelhetőség: A rendszert már az alapoktól kezdve úgy fejlesztették, hogy teljesen közérthető, illetve átlátható legyen. Ennek és a magyar nyelvezetnek hála mindenki azonnal és könnyedén elsajátíthatja majd a működését.
  • Könnyed ajánlatkérés és visszakeresés: Bármilyen tevékenységet is folytatunk a Brilliten, a folyamatok minden esetben visszakereshetők lesznek, így áttekinthetjük vagy rendszerezhetjük, sőt előhívhatjuk például a korábbi ajánlatokat, de akár a partnereket is, ha szükség lenne rájuk.
  • Automatizált megoldások: Rengeteg funkció teljesen automatizáltan működik a Brilliten, ezáltal például folyamatosan kapjuk az értesítéseket, magától bővül a partnerlistánk, ami rengeteg időt spórolhat nekünk.
  • Biztonság és diszkréció: Az árajánlatokat és a munkához kapcsolódó dokumentációkat minden esetben csak azok láthatják, akik az adott projektben érdekeltek, sem a konkurensek, sem a hatóságok nem kapnak rálátást ezekre.

A Brillit használata beszerzői szempontból

Legyen szükségünk akár konkrét termékekre, akár valamilyen szolgáltatásokra, a Brillit rendszerén keresztül rendkívül egyszerűen indíthatunk egy kapcsolódó kiírást, amire a későbbiekben árajánlatokat kaphatunk.

Alaposság és gyorsaság

A beszerzések kapcsán lehetőségünk van megadni, hogy mire van szükségünk, milyen kapcsolódó elképzeléseink és kéréseink lesznek, milyen határidő áll a rendelkezésünkre, illetve mekkora költségekben gondolkozunk. A projekthez tölthetünk fel dokumentumokat, például terveket, műszaki rajzokat, képeket és egyebeket, melyek jóvoltából a pályázók sokkal alaposabban tájékozódhatnak a munkáról, ezáltal pontosabb árajánlatok születhetnek.

A rendszerben való hirdetés nagy előnye, hogy a beszerzési kiírások rögtön eljutnak az összes potenciális jelölthöz, legyen szó akár szolgáltatóról, akár gyártóról, akár beszállítóról, így nem kizárt, hogy a feladást követő néhány órán belül már több ajánlat közül válogathatunk. Ezeket természetesen lementhetjük magunknak, így rendszerezhetjük, nyugodtan tanulmányozhatjuk őket – szükség szerint még offline formában is.

Kommunikáció és diszkréció

Mivel a beszerzések kapcsán gyakran lehet szükség aktív kommunikációra, ezért minden ügymenethez tartozik nyilvános üzenőfelület, így folyamatosan érkezhetnek a kérdések és a válaszok, ami tovább gyorsíthatja a folyamatot, ráadásul el lehet kerülni az esetlegesen téves vagy hiányos árajánlatok beérkezését. A megfelelők közül ráadásul egyetlen kattintással kiválaszthatjuk majd a legjobbat, így rögtön felvehetjük a kapcsolatot a nyertessel és elindíthatjuk a megrendelés folyamatát.

Természetesen lehetőség van zárt pályáztatásra, így kizárólag olyan partnerektől vagy cégektől is kérhetünk ajánlatot, akiktől csak mi szeretnénk. Minden beérkező ajánlat az üzleti titok jogkörébe tartozik a Brilliten, így harmadik fél soha nem láthatja ezeket. Beszerzőként mindenkinek lehetősége van akár kiemelt beszerzést is indítani, amivel gyorsított formában szerezhetik be a legjobb ajánlatokat, miközben a beérkező lehetőségek és változások kapcsán folyamatos, naprakész információkat kapunk a rendszeren keresztül.

A Brillit használata szolgáltatói vagy kivitelezői szempontból

Mivel a Brillit oda-vissza működik, ezért természetesen nem csak a könnyebb és gördülékenyebb beszerzések miatt érdemes regisztrálni, hanem a másik oldal képviseletében is. Ha tehát szolgáltatók vagy kivitelezők vagyunk, akkor is ugyanolyan hatékonyan megtalálhatjuk a számításainkat a rendszeren. Lássuk a lehetőségeket!

Építs arculatot, keress ügyfeleket

Rendkívül fontos a Brillit kapcsán, hogy a regisztrált felhasználóknak lehetőségük van saját arculatot építeni. Ez már a regisztrációval megkezdődik, hiszen ilyenkor feltöltjük adatlapunkat, kitöltjük az összes kapcsolódó információt, ezáltal megadhatjuk a tevékenységi köreinket, aminek köszönhetően sokkal egyszerűbben tudunk majd új kapcsolatokat építeni, illetve egyszerűbben találhatnak ránk az ügyfelek.

Nem kell azonban másokra bíznunk a kapcsolatépítési potenciált, mi magunk is keresgélhetünk a tevékenységi körünkbe illő ügyfelek-, illetve megbízások között, aminek jóvoltából szabadon kutathatunk a projektek és a kiírások kapcsán. Mindezt célirányosan, tehát nem lesz elpocsékolt idő egyetlen pályázat részletének megtekintése sem, hiszen ha jók voltak a beállításaink és az arculatépítésünk, akkor csak a releváns ajánlatok jutnak el hozzánk.

Egyszerű árajánlatküldés és kapcsolatfelvétel

A működés szempontjából a Brillit elképesztően egyszerű. Ha rátaláltunk egy számunkra érdekes és vállalható beszerzésre, pár kattintással küldhetünk rá árajánlatot és egyéb kapcsolódó dokumentációkat. Ez szintén nem lesz elpocsékolt idő, hiszen a levél nem kerül a szemétbe, nem akad fenn a spam-szűrőn, biztosan eljut a kiíróhoz, így csak türelmesen ki kell várnunk a reakciót. Ha a mi ajánlatunk volt a nyertes, akkor arról a rendszer automatikusan értesít majd minket, de egyetlen percet sem kell feleslegesen várnunk, amint a beszerzésnek megvan az eredménye, azonnal kapjuk a levelet, akár nyertünk, akár veszítettünk. Sikeres pályázat esetén rögtön felvehetjük a kapcsolatot a beszerzővel – illetve fordítva –, és megköthetjük a megrendeléshez kapcsolódó szerződést, amiért a Brillitnek nem kell közvetítői vagy egyéb jutalékot fizetnünk.

Borítókép: Envato Elements