A szeptember elsején hatályba lépett kormányrendelet által bevezetett beutazási korlátozások kapcsán számos kérdés adódhat azon belföldi munkáltatókban, akik külföldi munkavállalót foglalkoztatnak Magyarországon.

Sok munkáltatót érinthet az a kérdés, hogy mire számíthat az a munkáltató, akinek a külföldi munkavállalója 2020. szeptember 1. napját követően utazik Magyarországra munkavégzés céljából, hiszen például az éves rendes szabadságukról visszatérő külföldi munkavállalók is a beutazási korlátozás alá esnek. A regisztrációs igazolással rendelkező uniós állampolgár –kivéve a cseh, lengyel és szlovák állampolgárok – és az összevont tartózkodási és munkavállalási engedéllyel rendelkező harmadik országbeli állampolgár munkavállalók esetében a külföldről hazatérő magyar állampolgárokra vonatkozó enyhébb korlátozások érvényesülnek, azaz az országba érkezéskor tűrni kötelesek egy egészségügyi vizsgálat elvégzését, majd a beutazást követő tizennégy napot hatósági – a hatóság által kijelölt vagy házi – karanténban töltik.

A kormányrendelet lehetőséget biztosít a 14 napos karantén lerövidítésére, ha a munkavállaló kettő, Magyarországon kiállított negatív PCR teszteredménnyel rendelkezik, melyeket öt napon belül, de legalább negyvennyolc óra különbséggel végeztek el – tájékoztatott a Deloitte.

Milyen szabályok vonatkoznak a kapcsolt vállalkozások munkavállalóinak üzleti útjaira?

Ha kapcsolt vállalkozástól, üzleti célú utazás keretében, így tehát oktatáson, egyéb találkozón történő részvétel vagy szolgáltatás nyújtása céljából érkezik Magyarországra a külföldi munkavállaló, korlátozás nélkül beléphet az ország területére.

S hogy mi a helyzet azon külföldi munkavállalók Magyarországra utazásával, akiket kiküldetés keretében fogadna a magyarországi munkáltató? Ha a küldő és a fogadó munkáltatók kapcsolt vállalkozásoknak minősülnek, a kiküldött munkavállaló korlátozástól mentesen beléphet az országba szolgáltatás nyújtás céljából.

Amennyiben a küldő és a fogadó munkáltatók nem minősülnek kapcsolt vállalkozásoknak, akkor az alábbi szabályok irányadók: az Európai Unió tagállamában működő munkáltató által, Magyarországra kiküldött munkavállalók beutazására a fenti (1.) pontban található szabályok alkalmazandók, tehát ezen kiküldött munkavállalók a magyar állampolgárokkal esnek egy tekintet alá.

Magyarországra kiküldött munkavállalók beutazása

Harmadik országban működő munkáltató által, Magyarországra kiküldött munkavállalók beutazására pedig abban az esetben vonatkoznak a fenti (1.) pontban ismertetett enyhébb beutazási korlátozások, ha a kiküldött munkavállalók rendelkeznek 90 napot meghaladó tartózkodásra jogosító engedéllyel. Ennek hiányában szigorúbb szabályok alkalmazandók, azaz kizárólag a kormányrendeletben felsorolt kivételes esetekben, így például államigazgatási szerv által kiállított meghívólevél alapján, és erre irányuló kérelem előterjesztése esetén válhatnak jogosulttá az országba történő beutazásra.

Megjegyezték, hogy a fenti beutazási korlátozások nem vonatkoznak azon külföldi munkavállalók Magyarországra utazására, akik igazolják, hogy a határátlépést megelőző hat hónapon belül a COVID-19 fertőzésen átestek. A fenti beutazási korlátozások alá eső külföldi állampolgárnak meghatározott esetekben és méltányolható okból lehetősége van egy beutazási engedélyt kérelmezni a BRFK illetékes Rendőrkapitányságán elektronikus úton.

Borítókép: Envato Elements, forrás: Deloitte