Jelentősen szigorodó KATA szabályozás 2021-től

Az Országgyűlés elfogadta a Magyarország 2021. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló T/10856. számú törvényjavaslatot – tájékoztatott a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központja. Az elfogadott törvény számos adótörvényt módosít több ponton is, így a kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló törvényt is. A kata jelentősen szigorodik.

A munkahelyek megőrzése érdekében támogatják a beruházásokat

Nem a szociális segélyezést, hanem a munkahelyek megtartását tartja megoldásnak a koronavírus-járvány okozta válsághelyzetben a magyar kormány, ezért támogatja a munkáltatók beruházásait – jelentette ki Szijjártó Péter, amikor online jelentkezett be a Német Iparszövetség tanácskozásán. A kormány készen áll egy újabb 140 millió euró értékű beruházásösztönző program elindítására.

Így kerülhet ki győztesen az adóperből

Az adóperek elkerülése érdekében cégen belül ki kell dolgozni a megfelelő folyamatokat, elindítani egy célprojektet annak érdekében, hogy a vizsgálatra érkező ellenőr minden szükséges adatot megkaphasson a megfelelő időben – tanácsolja az EY Magyarország adótanácsadó partnere, Heizinger Róbert.

Betöltés