Újabb mentőprogram a vállalatoknak

A Hiventures Zrt. által kezelt két állami befektetési alap összesen maximum 50 milliárd forint keretösszegig speciális likviditási és tőketámogatást nyújthat a pandémia által erősen sújtott, nemzetgazdasági jelentőséggel bíró közép- és nagyvállalatoknak az Európai Bizottság november 20-i döntése szerint – közölte az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures.

Felélénkülhet jövőre a lakáspiac

A 2021 januárjától induló Otthonteremtési Program elemei országos szinten hozhatnak élénkülést a lakáspiacon, ugyanakkor az még kérdéses, hogy már jövőre elindulhat-e a kilábalás a válságból – derül ki az OTP Jelzálogbank legfrissebb Lakóingatlan Értéktérképének elemzéséből.

Támogatják a hitelezést az államilag támogatott hitelkonstrukciók, és a moratórium

A járványhelyzet idején is támaszt adnak az államilag támogatott hitelkonstrukciók mind a lakossági, mind a vállalati hitelezésnek. Emellett a fizetési moratórium, amelyben a jogosult vállalati hitelállomány 41 százaléka és a lakossági hitelállomány 57 százaléka vett részt szeptemberben, továbbra is nagymértékben támogatja a hitelállomány fennmaradását – derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felméréséből.

Jelentősen szigorodó KATA szabályozás 2021-től

Az Országgyűlés elfogadta a Magyarország 2021. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló T/10856. számú törvényjavaslatot – tájékoztatott a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központja. Az elfogadott törvény számos adótörvényt módosít több ponton is, így a kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló törvényt is. A kata jelentősen szigorodik.

Betöltés