Háromszáz milliárd forintra pályázhatnak az innovatív cégek

A 2021-2027-es uniós pénzügyi ciklusban a magyar vállalkozások rendelkezésére álló 2000 milliárd forintból kutatás-fejlesztési és innovációs célra összesen 300 milliárd forintot meghaladó összeg jut – hívta fel a figyelmet a Via Credit pályázati tanácsadó elemzése.

Szigorúbb adóellenőrzésekre számítanak a cégek

A COVID-19 vírusjárvány hatására szigorodó adóellenőrzésekre számít a közeljövőben a vállalatok többsége – derül ki az EY hatvan országban 1265 adó- és pénzügyi vezető bevonásával végzett globális felméréséből. A döntéshozók szerint az elmúlt évek technológiai fejlesztéseinek köszönhetően a hatóságok sokszor jobban ismerik a társaság adóügyeit, mint ők maguk.

Még jelentkezhetnek a vállalkozások a ’Programozd a jövőd!” gyakornoki programra

Egyszerre támogatja a kormány a amagyar fiatalokat és az infokommunikációs iparágban tevékenykedő mikro-, kis- és középvállalkozásokat (kkv) azzal, hogy 2021-ben csaknem három hónapig biztosítja junior IT szakemberek bérét a Programozd a jövőd! projekt keretében – emlékeztetett Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára. A minisztérium közleményében hozzátette: a gyakornoki program az elmúlt két hónapban már mintegy 120 kkv és mintegy 170 pályakezdő együttműködésére teremtett lehetőséget, április 9-ig pedig további cégek jelentkezését várják.

Ismét keresik az ország leginspirálóbb vállalkozóit

Az idén május végéig lehet jelentkezni az Európai Vállalkozásfejlesztési Díj nemzeti fordulójára; a szakmai zsűri azon vállalkozások nevezését várja, amelyek programjaikkal kiemelkedő példával szolgálnak a kiírásban szereplő hat terület egyikén, és érdemesek lehetnek arra, hogy képviseljék Magyarországot Európa leginspirálóbb és legkreatívabb vállalkozásainak nemzetközi versenyén – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Meghirdették az idei Érték és Minőség Nagydíj pályázatot

Meghirdették a 2021. évi Érték és Minőség Nagydíj pályázatot. A gazdaság szinte teljes palettáját lefedő 41 főcsoport több mint száz témakörében május 31-ig lehet beadni a jelentkezéseket a Kárpát-régió egész területéről – jelentette be zártkörű tájékoztatón Kiss Károlyné, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat alapítója.

Betöltés